Novi motorji, kabine in storitve

Scania je v preteklem letu pričela s predstavitvijo nove generacije tovornih vozil – sedaj sledijo še dodatni produkti in storitve.

Novi motorji, kabine in storitve

Švedski proizvajalec je predstavil novo generacijo svojih robustnih petcilindrskih motorjev, kot tudi prve različice nove G kabine. Poleg tega Scania predstavlja novosti s področja storitev, ki bodo dvignile produktivnost prevoza na dolge razdalje in na področju prevoza lesa.

Razširjena ponudba Euro 6 motorjev za novo generacijo tovornih vozil zajema tudi motorje z 9-litri delovne prostornine, ki so na voljo v petih različnih izvedbah – dva izmed njih delujeta na biodiesel. Najnovejši med njimi je najbolj prodajan 13-litrski motor DC13 149, ki razvije 370 KM.

Program kabin za novo generacijo tovornih vozil je zrasel. Nova G20 kabina za prevoze na dolge razdalje je na voljo v treh različnih višinah. To bodo zlasti cenili kupci, ki iščejo optimum med višino, maso in stroški tovornega vozila. Seveda nižja kabina pomeni tudi nižjo namestitev na šasijo in s tem lažje in enostavnejše vstopanje in izstopanje.