Nova generacija modelov

PSA je za nova vozila razvil inovativno platformo in postavil merila v segmentu LAV (vozila za prostočasne dejavnosti) na področju učinkovitosti, okretnosti, udobja in varnosti.

Nova generacija modelov znamk Peugeot, Citroën in Opel

 Novi modeli so narejeni na osnovi platforme EMP2 in bodo opremljeni z novo generacijo pogonskih sklopov in opreme za pomoč vozniku. Kupci bodo lahko izbirali med dvema dolžinama, na voljo pa bodo v različicah s petimi in sedmimi sedeži. Znamke bodo nove modele vozil predstavile v bližnji prihodnosti.

Modele štirih znamk bodo proizvajali v tovarnah, ki so locirane v Španiji (Vigo) in Portugalskem (Mangualde). Da bi izpolnili zadane prodajne cilje novih modelov bodo v Vigu vzpostavili še četrto izmeno v Mangualde pa tretjo izmeno. Oba obrata sta v sklopu Iberskega industrijskega oddelka in izpolnjujeta najvišje standarde Skupine PSA glede zmogljivosti, bosta poskrbela za znatne spremembe, potrebne za izdelavo novih modelov.

Ob tej priložnosti je Olivier Bourges, izvršni podpredsednik oddelka za programe in strategije, dejal: “S to konkurenčno novo ponudbo modelov zagotavljamo našim kupcem novo generacijo vozil za prostočasne dejavnosti, ki bodo izstopale tako s slogom kot s funkcijami. To je obenem dejanski odraz našega načrta ‘Pospeši in prehiti’: z enotno platformo smo razvili zelo različne modele, ki povsem utelešajo gene posameznih naših znamk.”