Nakup baterijskih celic za 20 milijard evrov

Daimler je naredil naslednji korak k zagotavljanju svoje strategije za razvoj prihodnosti podjetja. Družba že ima vodilno vlogo na področjih povezljivosti, avtonomnih in električnih vozil. Kombinacija posameznih področij ima za razvoj podjetja v prihodnosti odločilno vlogo, zlasti pri prehodu v električno mobilnost.

Nakup baterijskih celic za 20 milijard evrov
Podjetje je že od leta 2010 pridobivalo izkušnje z električnimi tovornjaki in ima od lani na trgu in v rokah kupcev prvi električni tovornjak v serijski proizvodnji.

Po vlaganju milijarde evrov v razvoj električnega voznega parka in širitev globalnega omrežja baterijskih akumulatorjev so sedaj naredili naslednji korak. Z nakupom baterijskih celic za več kot 20 milijard evrov sistematično napredujejo in preoblikujejo podjetje v električno prihodnost. V Mercedes-Benzovih avtomobilih tako načrtujejo skupaj kar 130 elektrificiranih različic do leta 2022. Poleg avtomobilov pa seveda prihajajo novi električni avtobusi in tovornjaki. 

Podjetje je že od leta 2010 pridobivalo izkušnje z električnimi tovornjaki in ima od lani na trgu in v rokah kupcev prvi električni tovornjak v serijski proizvodnji. V celoti električni eActros dokazuje svojo vrednost na nemških cestah od junija 2018. Istočasno Mercedes-Benz razmišlja tudi zunaj same prodaje vozil in skupaj s strankam razvija celovito sistemsko rešitev za posamezen vozni park. Dva primera za tesno integracijo sta pilotna projekta s podjetji Hermes in Amazon Logistics.

Fotogalerija