Največja Renaultova uspešnica, ki se proizvaja v Sloveniji

V Revozu je v prisotnosti predsednika vlade Republike Slovenije Marjana Šarca, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška ter številnih gostov potekal otvoritveni dogodek ob začetku proizvodnje Clia 5. Gre za sad več kot 90-milijonske naložbe v projekt, ki je v tovarni potekal pod imenom BJA in ki je Revozu prinesel dodatne proizvodne količine, nova znanja in tehnologije ter nove zaposlitve.

Največja Renaultova uspešnica, ki se proizvaja v Sloveniji
Pomena avtomobilske industrije se zaveda tudi slovenska vlada, ki je naložbo podprla z neposredno finančno spodbudo za tuje naložbe v višini 6 milijonov evrov.

Clio je največja Renaultova uspešnica, a tudi slovenska uspešnica, saj ga kupci že več kot 20 let uvrščajo na sam vrh najbolje prodajanih avtomobilov v državi. Tudi za Revoz je Clio ključnega pomena, saj je doslej bilo v Novem mestu izdelanih že blizu 2 milijona vozil tega modela, kar predstavlja skorajda polovico od 4,4 milijona doslej izdelanih vozil. Pomena avtomobilske industrije se zaveda tudi slovenska vlada, ki je naložbo podprla z neposredno finančno spodbudo za tuje naložbe v višini 6 milijonov evrov. Med večjimi naložbami v okviru projekta je bila robotizacija obrata za varjenje in sestavo karoserij, ki je tako dosegel 75-odstotno stopnjo robotizacije, uvedba novih tehnologij preoblikovanja pločevine in lakiranja, ki jih je zahteval prehod na uporabo določenih karoserijskih delov iz aluminija namesto pločevine, nova linija »konec montaže« ter obsežna digitalizacija, s pomočjo katere Revoz odločno stopa na poti t.i tovarne prihodnosti ali pametne tovarne.

Kaan Ozkan, predsednik uprave Revoza: »Revoz že več kot 50 let v sodelovanju z Renaultom piše zgodbo o uspehu avtomobilske industrije na Dolenjskem. Zavedamo se svojega pomena za slovensko gospodarstvo kot največji izvoznik in podjetje s 3,9 % deležem v BDP. In čeprav je konkurenčnost naša prva skrb, se zavedamo tudi svoje odgovornosti, da podjetje ohranimo za generacije za nami. Naš glavni adut ostajajo zaposleni in njim bi se ob tem izjemnem trenutku želel najprej zahvaliti. Za njih tudi pripravljamo posebno praznovanje 13. julija. Poleg tega gre zahvala tudi našim dobaviteljem, partnerjem, predstavnikom lokalne oblasti in seveda slovenski vladi, ki je projekt podprla in še enkrat potrdila, da ceni vlogo Revoza in avtomobilske industrije v slovenskem gospodarstvu.«

Fotogalerija