Na štajerski avtocesti trčilo več tovornjakov in avtomobil

Štajerska avtocesta je bila zaprta med priključkoma Blagovica in Trojane proti Mariboru zaradi več prometnih nesreč v predoru Trojane. Po navedbah ljubljanske policijske uprave je trčilo več vozil. Po podatkih policije se je pri tem lažje poškodovala ena oseba.

129344631102248583344345502585419888937768545n

Po navedbah ljubljanske policijske uprave danes okoli 9.30 v predoru Trojane prišlo do treh ločenih prometnih nesreč. Po do sedaj znanih podatkih so bili v prvi nesreči v naletnem trčenju v predoru udeleženi dve tovorni vozili in eno osebno vozilo.


Sledila je druga nesreča, v kateri je verižno trčilo pet tovornih vozil, pri katerih naj bi bil eden izmed voznikov lažje poškodovan. Pred predorom se je nato zgodila še ena nesreča - v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila. Policija je še na kraju dogodka in še preiskuje nesrečo.  Zaradi reševanja ujetih osebnih vozil so dopoldne za nekaj časa zaprli predor Trojane tudi proti Ljubljani, a so promet na tej strani po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zdaj že sprostili.

Obvoz za vsa vozila je bil urejen po regionalni cesti Blagovica-Trojane.

Voznike pozivamo, da v primeriu nesreč v zastoju pustijo dovolj prostora za intervencijska vozila in ne pozabite na zimsko opremo vozil.