Avantgardni koncept Tarok

Volkswagen je na mednarodnem sejmu avtomobilov v Sao Paulu predstavil konceptni pick-up pod nazivom Tarok. To je prvi pick-up, ki kombinira stilske elemente SUV vozil z avtentičnim terenskim pick-up vozilom.

Avantgardni koncept Tarok
Konceptnega Taroka poganja 1.4 litrski TSI bencinski motor z močjo 150 KM, v prihodnosti pa lahko pričakujemo tudi 2.0 TDI dizelski motor, ki bo prav tako ponujal 150 KM.

Tarok ima dvojno kabino, ki ima targa streho, kar pomeni, da jo je možno odpreti. Volkswagnu je uspelo združiti praktične prednosti pick-up vozila s stilskim načinom življenja. Ena izmed zanimivosti je pregradna stena med zadnjim delom kabine in tovornim prostorom. Ta se namreč odpre, kar vam omogoči, da v tovorni prostor naložite veliko daljši tovor. 


Konceptnega Taroka poganja 1.4 litrski TSI bencinski motor z močjo 150 KM, v prihodnosti pa lahko pričakujemo tudi 2.0 TDI dizelski motor, ki bo prav tako ponujal 150 KM. Tarok obljublja zelo dobre terenske zmogljivosti, s stalnim 4x4 pogonom, dobro oddaljenostjo od tal in terenskimi pnevmatikami. Nov Volkwagnov design zajema popolnoma osvetljeno sprednjo masko, ki je izvedena z LED ostvetlitvijo, pri čemer zasveti tudi VW znak.