Mercedes-Benz Trucks Roadshow 2019

Na ploščadi hotela Admiral v Kozini se je pretekli vikend odvijal že tradicionalni Mercedes-Benz Trucks Roadshow. Dvodnevni dogodek je pripravilo podjetje Autocommerce d.o.o, ki je generalni zastopnik za osebna in tovorna vozila Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Trucks Roadshow 2019
Dvodnevni dogodek je pripravilo podjetje Autocommerce d.o.o, ki je generalni zastopnik za osebna in tovorna vozila Mercedes-Benz.

Številni obiskovalci sedaj že tradicionalnega dogodka so si lahko ogledali in tudi preizkusili vsa nova tovorna vozila Mercedes-Benz, obenem pa se seznanili tudi z vsemi najnovejšimi tehnologijami in ostalimi novostmi. Zapeljati je bilo tako moč vozila iz programa osebnih vozil, lahkih gospodarskih vozil (novi razred V, novi Sprinter), kot tudi preostale različice težkih gospodarskih vozil. 

Tehnološko najsodobnejši tovornjak 
Veliko zanimanja je seveda pritegnil novi Mercedes-Benz Actros, katerega smo v našem uredništvo že podrobno predstavili in tudi že vozili. Če izpostavimo le nekatere novosti, je to zagotovo odsotnost vzvratnih ogledal, ki jih je nadomestil sistem kamer in zaslonov s pomenljivim imenom MirrorCam. Ta novost zagotovo predstavlja nove trende na področju varnosti, saj njihova uporaba omogoča boljši pregled nad dogajanjem v okolici vozila, obenem pa olajša tudi vzvratno vožnjo in prehitevanje. Med druge pomembne novosti novega Actrosa (kar so udeleženci dogodka pod budnim očesom inštruktorjev lahko tudi preizkusili) spadata tudi sistema Sideguard assist (ta je na voljo tudi za gradbene različice modelov Arocs, kot tudi za model Econic in seveda avtobuse) in izboljšan sistem predvidljivega topografskega tempomata PPC. Novost na področju asistenčnih sistemov je tudi peta generacija zavorne asistence ABA5, ki sedaj še bolj učinkovito prepoznava pešce, omogoča pa tudi polsamodejno vožnjo. 

Poleg spoznavanja tehnologij in zmogljivosti tovornih je bilo moč preizkusiti tudi najnovejše modele iz programa osebnih vozil (nova limuzina razreda A, razred B in luksuzni terenec GLE) in lahkih dostavnih vozil (novi razred V, novi Sprinter).

Mercedes-Benz Trucks Roadshow se je tako ponovno izkazal kot dogodivščina za vso družino, saj so izkušeni animatorji v soboto zabavali tako male, kot tudi velike »otroke«.

Fotogalerija