Tukaj je! Novi Iveco S-Way

Iveco je skupini izbranih novinarjev v Madridu premierno predstavil novi Iveco S-Way. Ta bo na voljo z 9-, 11- in 13-litrskim dizelskim motorjem moči od 330 do 570 KM, plinsko gnane različice pa z 9- in 13- litrskim motorjem moči od 270 do 460 KM. Veliko je novosti na področju aerodinamike, udobja in povezljivosti.

Tukaj je! Novi Iveco S-Way
V razvoj je bilo vključenih več kot 500 strokovnjakov, ki so za razvoj novega S-Waya potrebovali tri leta, ob tem pa so izdelali kar 5.000 novih delov in 140 prototipnih vozil.

In še nekaj statističnih podatkov. V razvoj je bilo vključenih več kot 500 strokovnjakov, ki so za razvoj novega S-Waya potrebovali tri leta, ob tem pa so izdelali kar 5.000 novih delov in 140 prototipnih vozil. Goriva, na katera stavijo pri Ivecu so: uporaba vodika (po letu 2040), bio goriva 2. generacije (bioplin), elektrika (namenjena mestni distribuciji) in naravni plin. Dizelsko gnane različice pa bodo, seveda ob izboljšani učinkovitosti, še vedno igrale pomembno vlogo


V naslednjih dneh vam bomo predstavili bistvene novosti, obsežen članek o novem S-Wayu pa si boste lahko prebrali v poletni številki revije Transport & Logistika. 

Fotogalerija