Izdelan prvi serijski Actros

Iz Mercedes-Benzove tovarne v Wörthu, je iz proizvodne linije zapeljal prvi novi Actros z oznako 1851 LS 4x2 in v safirni modri barvi.

Izdelan prvi serijski Actros
Vsaka vzvratna kamera MirrorCam, ki nadomešča običajna vzvratna ogledala, je individualno kalibrirana.

Že v letu 2014 so v tovarni začele potekati intenzivne priprave na prihod novega Actrosa. Vzporedno s procesom razvoja, je potekala tudi uporaba najsodobnejših tehnologij, kot je virtualna resničnost (VR). Sestavljanje vozila je bila simulirano na osnovi digitalnih modelov v posebnem prostoru (VR), da bi bila s tem izdelava novega Actrosa kar se da optimizirana.


Novi Actros se v vseh različicah izdeluje na isti montažni liniji. Za boljšo prilagoditev temu, pa je bilo v sklopu priprav na prihod novega modela v tovarni narejenih kar nekaj prilagoditev in inovacij. Nova multimedijska armaturna plošča je tako na primer zahtevala povečanje prostora v fazi predmontaže. Poleg tega so bile na področju testiranja in zagona izvedene obsežne prilagoditve. Kot zanimivo pa je tudi dejstvo, da je vsaka vzvratna kamera MirrorCam, ki nadomešča običajna vzvratna ogledala, individualno kalibrirana. 

Več o vtisih prvih voženj novega Actrosa si boste lahko prebrali v junijski številke revije Transport & Logistika

Fotogalerija