LAG - 75 let zanesljivosti

Kot vodilni evropski proizvajalec ponuja LAG Trailers širok nabor polpriklopnikov, s poudarkom na cisternah in intermodalnih rešitvah. Portfelj podjetja vključuje široko paleto raznolikih polpriklopnikov in intermodalnih aplikacij za prevoz tekočin in prahu. Njihove visoko razvite in k strankam usmerjene storitve pa prinašajo dodatne prednosti za uporabnike. Podjetje Petrans je postalo njihov zastopnik v Sloveniji in državah na območju bivše Jugoslavije.

LAG

LAG; Petrans
Pri LAG-u si, da bi s tem izpolnili pričakovanja strank, nenehno prizadevajo za izboljšanje kakovosti, učinkovitosti ter dvig proizvodnih zmogljivosti na še višjo raven. Pri tem jim pomagajo aktivne logistične inovacije znotraj podjetja, optimizirani proizvodni ter montažnimi procesi. S tem ostajajo v samem vrhu proizvodnje tovornih cistern, medtem ko specializirana poprodajna služba zagotavlja najboljše storitve že obstoječim uporabnikom.


Zanesljivost od leta 1947 dalje

LAG Trailers ima sedež v belgijskem Breeju, trenutno zaposluje približno 420 izkušenih strokovnjakov in ima bogato zgodovino. Podjetje je bilo ustanovljeno po drugi svetovni vojni, ustanovila sta ga brata Geusens. Za proizvodnjo transportnih vozil ju je navdihnilo burno povojno obdobje, ko so bila za potrebe obnove potrebna transportna sredstva. Prvo prikolico so izdelali iz odvečnega transportnega materiala britanskih in ameriških vojaških sil. LAG je bil uradno ustanovljen leta 1947.

Misli globalno, deluj lokalno

LAG Trailers je vodilni evropski proizvajalec cisternskih prikolic, tako na nacionalni kot na mednarodni ravni. Poleg njihove močne prisotnosti na domačem trgu Beneluksa, je LAG tudi dobro poznano ime v drugih delih zahodne in vzhodne Evrope, Skandinavije ter Združenega kraljestva. Z združevanjem globalnega znanja in izkušenj različnih podjetij CIMC delujejo kot ekipa pri razvoju cisternskih prikolic na več celinah. LAG Trailers ostaja lokalni, belgijski proizvajalec, vendar z globalnim znanjem in izkušnjami. To jih opredeljuje kot visokokakovostnega proizvajalca z neprekosljivim znanjem.

LAGAktivne logistične inovacije znotraj podjetja, optimizirani proizvodni ter montažnimi procesi omogočajo letno proizvodnjo več kot 2.500 enot.

75 let izkušenj in ugleda

Danes je LAG vodilni evropski proizvajalec cisternskih prikolic in intermodalnih proizvodov, z dolgoletno rastjo in inovacijami. Trajnostno podjetništvo in uporaba najučinkovitejših proizvodnih metod predstavljata osnovo za visokokakovostne izdelke.

Prvo cisternsko prikolico iz nerjavnega jekla so izdelali že leta 1951 in prve aluminijaste prikolice za prevoz goriva leta 1958. Letna proizvodna zmogljivost znaša 2.500 vozil, medtem ko se s standardizacijo, prilagodljivostjo in modularnim dizajnom, aktivno odzivajo na spreminjajoče se potrebe tržišč. 

Strokovnjaki za prevoz goriva

Paleta LAG prikolic za distribucijo goriva vključuje prikolice za prevoz goriva, polpriklopnike za prevoz goriva, nadgradnje za prevoz goriva in prikolice vseh običajnih oblik in velikosti. Pri LAG-u se lahko pohvalijo z bogatim internim znanjem o vseh tehnologijah doziranja, dodajanja, nakladanja in razkladanja. Ti sistemi so preizkušeni in kalibrirani v edinstvenem testnem objektu, s čimer njihovi proizvodi zagotavljajo varen prevoz in nič usedlin v cisternah.

LAGUporaba najučinkovitejših proizvodnih metod predstavljata osnova za visokokakovostne izdelke.

LAG

LAGRobotizirano varjenje zagotavlja visoko kakovost končnih produktov.

Polpriklopniki

Kot proizvajalec prve aluminijaste prikolice za prevoz goriva v Evropi je LAG Trailers zanesljiv partner. Okrogla modularna zasnova rezervoarja predstavlja konkurenčno prikolico za prevoz goriv. To lahko prilagodijo glede na zahteve prevoznika in/ali nacionalne predpise. Prav tako ta omogoča enostavno prilagoditev prostornine, razdelitev in položaj polnilnih ter izpustnih cevi, namestitev črpalk, tradicionalnih sistemov za merjenje in/ali merilnih palic. Uporaba stožčastih ovalnih polpriklopnikov je priljubljena tako v Veliki Britaniji kot tudi Franciji ter drugih delih Evrope. Omogoča prevoz velikih količin, notranje število prekatov pa znaša od 1 do 9. Zasnova zagotavlja stabilno lego na cesti in nizko težišče. Če potrebujete kompakten in manevrsko nezahteven rezervoar, potem je polpriklopnik z gosjim vratom najboljša izbira za vas.  

Cisternske nadgradnje 

Dolgoletne izkušnje podjetja zagotavljajo strokovno znanje, da lahko nadgradnje za prevoz goriva opremijo s kakovostnimi cevovodi, črpalkami, merilniki in koluti, ki jih namestijo v ergonomsko oblikovane omarice. Posebej za skandinavsko območje imajo v svoji ponudbi nadgradnje za prevoz goriva, ki ima veliko, integrirano in popolnoma opremljeno omarico za naprave nameščeno na zadnji strani prikolice. 

LAGCisterne za prevoz goriva so opremljene s kakovostnimi cevovodi, črpalkami, merilniki in koluti, ki so namesčeni v ergonomsko oblikovanih omaricah.

Prikolice

Da ugodijo vsem željam kupcev, lahko ti pri nadgradnjah za prevoz goriva izbirajo prikolice za prevoz goriva s prostornino od 17 m³ do 25 m³ in v dvo- ali triosne izvedbe. Za skandinavski trg ponujajo prikolice za prevoz goriva s kapaciteto od 35 m³ do 45 m³ in v štiri- ali celo petosni izvedbi, s čimer v celoti izkoristijo največjo dovoljeno maso. 

Nerjavna učinkovitost

Pri LAG Trailers imajo širok nabor cisternskih prikolic iz nerjavnega jekla z modularno zasnovo šasije in zelo konkurenčno maso. Njihov portfelj obsega vse od ADR cisternskih prikolic za prevoz kemičnih tekočin, bitumna ali kislin, pa vse do cisternskih prikolic brez ADR certifikata za prevoz hrane ali drugih nevtralnih tekočin. Prednost cisternskih prikolic LAG je njihova dolga življenjska doba.  

LAGZa potrebe prevoza razsutega tovora ponujajo tako dvižne, kot tudi fiksne silos polpriklopnike.

ADR prevozi

Na voljo je širok nabor različnih konfiguracij rezervoarjev iz nerjavnega jekla 1.4404, ki je v skladu z ADR. Na voljo so tako izolirane kot tudi neizolirane različice. Poudariti je treba, da se pri izdelavi upoštevajo tudi želje strank – prilagodijo se lahko prostornina cisterne, razvejanost zunanjih agregatov, omaric in drugih dodatkov. Specializirane cisternske prikolice se lahko uporabljajo tudi za prevoz agresivnih kemikalij in kislin. 

Prikolice izdelane iz nerjavnega jekla 1.4541 za prevoz bitumna imajo prostornino od 32.000 do 34.000 litrov. Ti polpriklopniki so opremljeni z grelnimi elementi iz nerjavnega jekla in izolacijo iz steklene volne debeline od 100 do 150 milimetrov. S tem ohranjajo tovor ves čas na ustrezni temperaturi. V ponudbi so tudi jekleni (H2) polpriklopniki za prevoz bitumna s prostornino 30.000 litrov. 

75 let zanesljivostiPrikolice izdelane iz nerjavnega jekla za prevoz bitumna imajo prostornino od 32.000 do 34.000 litrov. Ti polpriklopniki so opremljeni z grelnimi elementi iz nerjavnega jekla in izolacijo iz steklene volne debeline od 100 do 150 milimetrov.

75 let zanesljivostiNa voljo so tudi cisternske prikolice, ki niso v skladu z ADR zahtevami in so namenjene za prevoz hrane in drugih nevtralnih tekočin.

Prevoz hrane

Pri LAG Trailers pa so na voljo tudi cisternske prikolice, ki niso v skladu z ADR zahtevami in so namenjene za prevoz hrane in drugih nevtralnih tekočin. Na voljo so cisterne za prevoz kemikalij iz nerjavnega jekla z različnimi prostorninami in števili prekatov. Natančna notranja obdelava cistern zagotavlja higieno in čistočo, ki sta potrebni pri prevozu tako hladnih (mleko, sadni sok, pivo) kot tudi toplih živilskih izdelkov (npr. čokolada). Ne glede na to, ali prevažate nevtralne tekočine, nepokvarljiva živila ali druga živila cisterne vedno izpolnjujejo potrebne zahteve. Med druge možnosti spada vgradnja AdBlue sistema, različnih črpalk ali ogrevalnih sistemov. Za potrebe prevoza sipkega tovora ponujajo tako dvižne kot tudi fiksne silosne polpriklopnike, prav tako pa tudi tlačne kontejnerje, ki so na voljo v dolžinah 20, 30 in 40 čevljev. 

LAG Trailers s svojim bogatim prodajnim programom ponuja široko ponudbo za vse zahteve strank po cisternskih prikolicah.



Novo zastopstvo v Sloveniji

Z letošnjim letom zastopstvo za znamko LAG Trailers v Sloveniji in na območju držav bivše Jugoslavije prevzema podjetje Petrans, ki bo, poleg prodaje novih prikolic, strankam na svoji lokaciji na Rudniku v Ljubljani nudilo tudi servisiranje in poprodajne storitve.

Petrans

Zahodna Slovenija
Matej Valenci
051608744
matej.valenci@petrans.si

Vzhodna Slovenija
Tomaž Rajk
04133890
tomaz.rajk@petrans.si

Petrans LAG


Fotogalerija