KTA – standard na številnih Kögel prikolicah

Že od začetka aprila dalje je os Kögel trailer axle KTA, ki je bila predstavljena na lanskem sejmu gospodarskih vozil IAA, del standardne opreme na modelih Kögel Cargo, Kögel Lightplus, Kögel Cool – PurFerro quality in Kögel Box.

KTA – standard na številnih Kögel prikolicah

Na novo integriran sistem šasij predstavlja močno osnovno Kögel prikolic. Ker je bila zasnovana posebej za Köglove prikolice le še dodatno izboljšuje vozne lastnosti. Ne samo, da je povečana nosilnost, krajši so tudi servisni intervali. Nova os s tem nudi uporabniku prijaznejšo rešitev in večji donos.  

Kögel trailer axle, krajše KTA predstavlja sofisticiran koncept: dva U vijaka zagotavljata varno pritrjevanje osi. Osnova osi je pritrjena s pomočjo roke prikolice na vrhu, vzmeti pa so nameščene na dnu. Oblika podpore osi, roka prikolice in osna cev so prilagojene dinamičnim in statičnim obremenitvam in sicer v skladu z zadnjimi znanstvenimi dognanji. Za lažje servisiranje je roko prikolice in cevna os možno zamenjati ločeno. Cevna os je izdelanega iz enega samega kosa in nima spojev. To omogoča enakomerno razporeditev sil in zanesljivo zaščito pred lomom. Roka je izdelana iz visoko kvalitetnega jekla, ki nudi optimalno razmerje med vzmetenjem in trpežnostjo. Gumijasti kovinski ležaji absorbirajo tako aksialne kot prečne sile na stičišču nosilca in roke. To zagotavlja odlično vzmetenje, zahvaljujoč optimalni torzijski rigidnosti.