Kögel z novo kontejnersko prikolico Port 40 Light

Kögel je predstavil popolnoma novo kontejnersko šasijo Port 40 Light. To odlikujejo številne izboljšave na področju dovoljenih obremenitev. Rigidna in lahka šasija se tako ponaša z majhno maso, ki pri osnovni različici znaša manj kot 4.000 kg.

Kögel z novo kontejnersko prikolico Port 40

Dovoljena bruto masa je 41.000 kilogramov, primerna pa je za prevoz tako 20-, kot tudi 40-čeveljskih kontejnerjev v izvedbi »High Cube.« Nanjo je moč naložiti do 37.000 kg tovora, s čimer je prikolica tudi uporabna za intermodalne prevoze.

Z opcijami, kot so lahka aluminijasta platišča, aluminijaste podporne noge in aluminijastimi zračnimi rezervoarji zavornega sistema, pa je moč njeno osnovno maso še zmanjšati. Köglovi inženirji so pri zasnovni upoštevali nekaj idej, ki so uporabljene in preskušene že z modelom Port 20 Tankplex, poleg tega pa so razvili tudi tako imenovani »križni sistem«.S tem so znižali maso in obenem utrdili konstrukcijsko trdnost varjene prikolice.

Kot zagotavljajo pri Köglu je prikolica enostavna za uporabo, prav tako pa ne potrebuje veliko vzdrževanja. Za lažje natovarjanje in raztovarjanje na rampah, je Port 40 Light opremljena z 70 milimetrskim zamikom. To pomeni, da se lahko prikolico bolj približa rampi, prav tako pa se zmanjša tudi razdalja luknje med rampo in prikolico. Pri Köglu zagotavljajo, da bodo prihodnjih mesecih tudi ostali modeli Port serijsko opremljeni z optimiziranim zadnjim koncem.