Kögel Telematics – sedaj tudi preko aplikacije

Köglov sistem telematike Kögel Telematics je na voljo od 2016 dalje. Od sedaj dalje so ti podatki dostopni tudi preko aplikacije Kögel Telematics App in sicer za mobilne telefone iPhone in tablice iPad. Aplikacija je na voljo v Appstore. Različica za Android sledi v kratkem.

Kögel Telematics – sedaj tudi preko aplikacije

Kögel Trailer-Telematikmodul (KTTM), v povezavi z EBS modulatorjem, hladilno napravo ali opcijskim sistemom za nadzor tlaka posreduje pomembne podatke o stanju prikolice. Preko Kögel Telematics spletnega portala je možno dostopati do »Geofencing« poti, kot tudi upravljati alarmno napravo, ki lahko opozarja špediterja, servisno delavnico ali vodjo voznega parka preko SMS ali e-mail sporočil o določenim spremembah ali parametrih.

S pomočjo nove aplikacije, Kögel Telematics spletnega portala ali sistema za upravljanje voznega parka lahko špedicijska podjetja poleg običajnih ''Pos control'' podatkov telematike pridobivajo tudi podatke o položaju vozila, časih voženj in poteh, po katerih se je prikolica gibala. EBS sistem podaja informacije o delovanju elektronskega EBS zavornega sistema, kot tudi podatke o prevoženih kilometrih, hitrosti, osni obremenitvi, tlaku v pnevmatikah in obrabi zavor.