Kamere in zasloni namesto ogledal

Našli smo zanimive novice o prihodnosti tovornjakov Volvo. Zvezno združenje za avtomobilsko varnost (FMCSA) je objavilo novost o tem, da bi se naj v prihodnosti obetala uvedba sistemov kamer namesto ogledal.

Kamera in zasloni namesto ogledal
Če dobro pogledate na fotografijo, lahko vidite tudi popolnoma novo, digitalno Volvo armaturno ploščo! Volvo se že ukvarja z novo generacijo tovornjakov, začenši z modelom FM.

Na fotografiji lahko vidite testiranje novega Volvo tovornjaka, pri katerem na zunanji strani kabine ni nameščenega nobenega ogledala. Le na notranji strani stebrička se nahaja digitalni zaslon, ki prikazuje vzvratni pogled preko vgrajene kamere. Ampak novosti se tu še ne zaključijo. Če dobro pogledate na fotografijo, lahko vidite tudi popolnoma novo, digitalno Volvo armaturno ploščo! Volvo se že ukvarja z novo generacijo tovornjakov, začenši z modelom FM. Pričakujemo, da bo naslednji FM predstavljen še letos. Kasneje pa bo na voljo posodobitev modela FH, ki bi naj na trg prišla leta 2020. Digitalna armaturna plošča bi lahko bila del prihodnjih novic, v naslednjih številkah revije.