Izdelali so jih že 100.000

Pri DAF Trucks so izdelali že 100.000 tovorno vozilo serije CF in XF nove generacije. Še nikoli v zgodovini podjetja niso tako hitro dosegli tako velikega števila izdelanih enot.

Izdelali so jih že 100.000
Prva vozila trenutne generacije CF in XF so v proizvodnji že od julija 2017. Od takrat so v tovarnah DAF v Eindhovenu in pri Leyland Trucks v Veliki Britaniji izdelali nič manj kot 100.000 enot.

100.000 vozilo, ki nosi oznako DAF XF 450 4x2 FT s kabino Super Space je bilo predano podjetju Groep Gheys iz Belgije. Ti so specializirani za prevoz razsutega tovora in kontejnerjev. Prva vozila trenutne generacije CF in XF so v proizvodnji že od julija 2017. Od takrat so v tovarnah DAF v Eindhovenu in pri Leyland Trucks v Veliki Britaniji izdelali nič manj kot 100.000 enot.

"Da smo tako hitro dosegli ta mejnik, je dokaz kakovosti in učinkovitosti DAF tovornjakov najnovejše generacije," je povedal Harry Wolters, predsednik DAF Trucks. »Naši kupci hvalijo zanesljivost, nizko porabo goriva, nizke obratovalne stroške in, da ne omenjam, neprekosljivega udobja za voznika.«


»Prvi tovornjak, ki ga je moj oče začel uporabljati sredi šestdesetih let, je bil avtobus DAF, ki je bil spremenjen v tovornjak. Po sledeh očeta smo DAF v naš vozni park vključili od leta 2015. Zato imamo trenutno v svoji floti približno 80 DAF tovornjakov in letos bomo to številko še povečali za dodatnih 25,« je dejal Luc Gheys, solastnik podjetja Gheys Group.


Fotogalerija