Iveco Crossway - izdelali so jih že 40.000

Avtobusi Crossway so na trgu že več kot 10 let. Namenjeni so za mestni in medkrajevni prevoz potnikov, z nizko vstopno višino in ekološkimi dizelskimi motorji, ki izpolnjujejo norme Euro 6. Na voljo so tudi plinsko gnane različice.

Iveco Crossway - izdelali so jih že 40.000
Jubilejni triosni Crossway LE v dolžino meri 14,5 metra, poganja ga motor Cursor 9. Z nizko vstopno višino (Low Entry) pa omogoča dostop tudi gibalno oviranim osebam z invalidskimi vozički.

Crossway je v Evropi prisoten v Franciji, Italiji, Nemčiji in Vzhodni Evropi, pa tudi v Sloveniji. Iveco Bus je podjetju Arriva predal jubilejni 40.000 avtobus Crossway v tovarni Vysoke Myto na Češkem. Jubilejni triosni Crossway LE v dolžino meri 14,5 metra, poganja ga motor Cursor 9. Z nizko vstopno višino (Low Entry) pa omogoča dostop tudi gibalno oviranim osebam z invalidskimi vozički. Je eden izmed 15 avtobusov, ki so v planu obnove voznega parka družbe Arriva.

»Sem zelo vesel, da je 40.000 Crossway LE odšel v Arrivo. Dolgoročno podpiramo domačo proizvodnjo sodobnih in kakovostnih avtobusov. To bodo cenili tudi naši potniki, ki lahko med potovanjem uživajo v večjem udobju. Vsi novi avtobusi imajo klimatsko napravo, udobne sedeže z visokim naslonom, LCD zaslone z informacijami o postajah, pa tudi Wi-Fi omrežje in polnilnike USB za polnjenje mobilnih telefonov » pravi Daniel Adamka, direktor ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA. Avtobus bo vozil kot del praškega javnega mestnega prometa, potniki ga bodo lahko prepoznali po oznaki 40.000 na oknu.Ta nov korak utrjuje tudi obrat Vysoke Myto kot referenco v industrijskem sektorju. Tovarna stoji 180 km vzhodno od Prage ima dolgoletno tradicijo izdelave avtobusov in več kot 120-letno zgodovino od ustanovitve. Z več kot 3.800 zaposlenimi in 1.700 podizvajalci je eden največjih delodajalcev na Češkem in v Evropi največji proizvajalec avtobusov z več kot 4.000 vozili na leto. 

Fotogalerija