Izboljšanje denarnega toka z novo prilagodljivo servisno pogodbo

Volvo Trucks predstavlja pogodbo Volvo Flexi-Gold – novo servisno pogodbo glede na uporabo, pri kateri so mesečni stroški usklajeni z dejanskim številom prevoženih kilometrov. To pomeni, da imajo prevozniki več možnosti, da svoje poslovanje prilagodijo tržnim razmeram in povpraševanju.

Izboljšanje denarnega toka z novo prilagodljivo servisno pogodbo
Pogodba Volvo Flexi-Gold je mogoča zaradi napredka telematskih sistemov, s katerimi lahko vozila prevoženo število kilometrov v realnem času sporočajo družbi Volvo Trucks.

Povezljivost je utrla pot novim prilagodljivim rešitvam za servisne pogodbe in plačilne modele glede na uporabo. Volvo Trucks predstavlja novo servisno pogodbo Volvo Flexi-Gold z enakim kritjem, kot jo ima zlata servisna pogodba (Volvo Gold), vendar pa so mesečni stroški razdeljeni v fiksne in spremenljive dele (glede na prevožene kilometre), ki so prilagojeni dejanskemu številu prevoženih kilometrov tovornega vozila.

„Veliko prevozniških podjetij ima kratkoročne pogodbe s strankami ali poslujejo na nepredvidljivih in nestabilnih trgih. Izrazili so potrebo po večji prilagodljivosti servisnih pogodb. Zdaj imamo tehnologijo, s katero so take dinamične in povezane rešitve mogoče,“ je povedal Thomas Niemeijer, vodja poslovnega razvoja za servisne pogodbe pri družbi Volvo Trucks.
Pogodba Volvo Flexi-Gold je mogoča zaradi napredka telematskih sistemov, s katerimi lahko vozila prevoženo število kilometrov v realnem času sporočajo družbi Volvo Trucks. Pogodba zagotavlja strankam 40-odstotni prilagodljiv razpon, kjer je lahko letno število prevoženih kilometrov za največ 20 odstotkov večje ali manjše od dogovorjenega števila. Vsak mesečni račun je izračunan glede na dejansko prevoženo razdaljo tisti mesec. Če prevoznik dogovorjeno število kilometrov na koncu leta preseže (znotraj prilagodljivega razpona), ne bo imel dodatnih stroškov ali skrbi z izpolnjevanjem dokumentacije. Zaradi tega je primerna za stranke, ki se spopadajo s sezonskimi spremembami in spremenljivim povpraševanjem.
„Preprosto rečeno, če vozite manj, plačate manj, in obratno. Volvo Flexi-Gold zagotavlja enako kritje in razpoložljivost kot zlata servisna pogodba Volvo Gold po isti predvidljivi ceni, hkrati pa ponuja veliko več možnost pri prilagajanju spreminjajočim se poslovnim zahtevam,“ je še dodal Thomas Niemeijer.
Zlata servisna pogodba (Volvo Gold) je najbolj celovita servisna pogodba družbe Volvo Trucks. Vključuje preventivno vzdrževanje, povezano načrtovanje servisov in vsa popravila tovornega vozila. Servisna pogodba Volvo Flexi-Gold je na voljo na izbranih evropskih trgih in jo bomo v bližnji prihodnosti postopoma uvedli na nove trge.

Pogodba Volvo Flexi-Gold

  • Servisna pogodba glede na uporabo. Tako dejavnosti vzdrževanja kot mesečni stroški so prilagojeni dejanskemu številu kilometrov. 
  • Ponuja 40-odstotni prilagodljiv razpon za predvideno letno prevoženo število kilometrov.
  • Pogodba Volvo Flexi-Gold zagotavlja enako kritje in razpoložljivost kot zlata servisna pogodba (Volvo Gold).
  • Posebej primerna je za podjetja s sezonskimi spremembami in različnimi obsegi dela iz leta v leto.
  • Če prevoznik na koncu leta preseže dogovorjeno prevoženo število kilometrov, ne bo imel dodatnih stroškov ali skrbi z izpolnjevanjem dokumentacije.

Fotogalerija