Hyundai in Cummins v skupen razvoj pogona z gorivnimi celicami

Podjetji Hyundai Motor Company in Cummins Inc. sta napovedali sodelovanje, katerega cilj je s skupnimi močmi oceniti priložnosti za razvoj in trženje električnih pogonskih sistemov na gorivne celice.

Hyundai in Cummins v skupen razvoj pogona z gorivnimi celicami
To partnerstvo je odlična priložnost, da obe podjetji izkoristita svoje prednosti in ustvarita novo široko uporabno tehnologijo.

Pri tem naj bi bili novi pogonski sklopi razviti s kombinacijo Hyundaijevih sistemov gorivnih celic in Cumminsovimi električnimi pogonskimi, baterijskimi in nadzornimi tehnologijami. Začetni razvoj bo usmerjen na severnoameriški trg gospodarskih vozil. 

Tam želijo vzpostaviti sodelovanje s severnoameriškimi proizvajalci tovornih vozil in v njihova vozila namestiti svoj električni pogon na gorivne celice. To partnerstvo je odlična priložnost, da obe podjetji izkoristita svoje prednosti in ustvarita novo široko uporabno tehnologijo. Z globalnim vodstvom Hyundaia v sistemih gorivnih celic v kombinaciji s Cummins elektrificiranimi pogonskimi tehnologijami pričakujejo, da bo to partnerstvo pustilo pečat na trgu komercialnih vozil. To partnerstvo je tudi osnova, da Hyundai Motor Company poveča svojo prisotnost na ameriškem trgu gospodarskih vozil in Cummins razširi svojo ponudbo elektrificiranih izdelkov, vključno z Hyundaijevimi gorivnimi celicami.