Prve fotografije notranjosti tovornjaka Nikola Tre

O podjetju Nikola, ki se je pojavilo na trgu električnih tovornjakov, smo že pisali. Sprva so predstavili model Nikola One, nato še model Nikola Tre.

Prve fotografije notranjsoti tovornjaka Nikola Tre
Nikola je sedaj prvič pokazal fotografije notranjosti modela Tre.

Pri modelu Tre obljubljajo 2700 Nm navora, 750 kW moči, od 500 do 1200 km dosega in čas hitrega polnjenja 15–20 min. To so seveda zgolj podatki predstavljeni na spletni strani, tovornjak namreč še ni v serijski proizvodnji. Omeniti je tudi treba, da gre za hibridni tovornjak, ki si lahko z vodikovimi celicami sam ustvarja električno energijo, ta pa nato poganja elektromotor.

Nikola je sedaj prvič pokazal fotografije notranjosti modela Tre. Če vas zanima, kako bo videti kabina prihodnosti evropskega električnega tovornjaka, si jo lahko sedaj ogledate. Na armaturni plošči se nahaja velik multifunkcijski zaslon na dotik, prav tako pa je nadzorna plošča v obliki zaslona na dotik nameščena v spalni kabini, ki ji na drugi strani dela družbo velika televizija. Podjetje navaja, da je prejelo že 13.000 naročil za tovornjak, ki bo testiran leta 2020.