Mercedesovi dostavniki za vse naloge

Pri podjetju Mercedes-Benz se s svojo paleto lahkih tovornih vozil ozirajo v prihodnost. Trendi se jasno gibljejo v smeri digitalizacije, elektrifikacije in trajnosti vozil, različni uporabniki pa potrebujejo različne rešitve.

Digitalna, električna in trajnostna paleta lahkih gospodarskih vozil
Predstavili so kombije za prevoz potnikov, avtodome, robustne različice za gradbeništvo, različne reševalne nadgradnje, ter celo posebno izvedenko kombija za prevoz porok.

S hitro rastjo spletne trgovine na drobno, kurirski ponudniki hitrih paketnih storitev opažajo eksponentno rast naročil, hkrati pa padajo povprečni prihodki na pošiljko. Tako se ustvarja vse večji pritisk na stroške prevoza, ki jih je potrebno znižati. Pri dobavi sveže hrane se prevaža blago, ki je občutljivo na temperaturo, zato se zahteva optimalno hlajenje tovornega prostora. Z željo po ničelnih izpustih v mestnih središčih, bo potrebno popolnoma elektrificirati tudi same hladilne enote. Stranke v gradbeništvu pa po drugi strani še vedno potrebujejo bolj klasične lastnosti kombija: zanesljivost, robustnost in varnost. 

Mercedes-Benz želi doseči vse zahteve svojih kupcev, ter postaviti standarde prihodnosti. Zato so na dogodku Clever Bodybuilder Solutions 2019 v Ludwigsfeldeu, predstavili kar 34 izjemnih karoserijskih različic. Predstavili so kombije za prevoz potnikov, avtodome, robustne različice za gradbeništvo, različne reševalne nadgradnje, ter celo posebno izvedenko kombija za prevoz porok. Prav posebno pozornost pa so namenili predstavitvi elektrificiranega kombija za prevoz živil.

Več o predstavljenih različicah si boste lahko prebrali v novembrski številki revije Transport & Logistika.

Fotogalerija