FORD: Mednarodni dostavnik in pickup leta 2020

Ford slavi, saj sta njegova modela osvojila prestižno priznanje v segmentu lahkih gospodarskih vozil: elektrificirani Ford Hybrid Transit Custom je postal Mednarodni dostavnik leta (International Van of the Year – IVOTY) 2020, Ford Ranger pa Mednarodni pickup leta (International Pick-up Award – IPUA) 2020.

FORD: Mednarodni dostavnik in pickup leta
Ford slavi, saj sta njegova modela osvojila prestižno priznanje v segmentu lahkih gospodarskih vozil:

Ford je prvi proizvajalec, ki mu je kar dvakrat uspelo naziva IVOTY in IPUA osvojiti v istem letu, prvič je dvojno zmago slavil leta 2013. Nova modela Transit Custom Plug-In Hybrid in Transit Custom EcoBlue Hybrid sta prejemnika prestižnega vsakoletnega priznanja IVOTY po mnenju žirije, ki jo sestavlja 25 specializiranih novinarjev iz 25 evropskih držav; letos je svečanost s podelitvijo potekala v Lyonu v Franciji.

Žirija je pohvalila doseg dostavnikov Transit Custom z elektrificiranim pogonskim sklopom Ford Hybrid. Ta uporabnikom pomaga zmanjšati stroške za gorivo in jim omogoča dostop do čedalje večjega števila območij z omejitvijo izpustov, prav tako prinaša praktične rešitve za podjetja, ki želijo zmanjšati izpuste in doseči zastavljene cilje glede čistejšega zraka v mestih.

Enotonska dostavnika Transit Custom Plug-In Hybrid in Transit Custom EcoBlue Hybrid ter dvotonski Transit EcoBlue Hybrid, ki se je na letošnji podelitvi zavihtel na drugo stopničko, so trije od 14 elektrificiranih Fordovih modelov za evropski trg do konca leta 2020. Naziv IVOTY je Ford doslej osvojil šestkrat.

Ford Ranger je 18 članov žirije za naziv IPUA, ki ga sicer podeljujejo vsaki dve leti, prepričal z zmogljivejšim in varčnejšim 2,0-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue ter naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku.