F-Max sedaj s povečano medosno razdaljo

Doslej je bil Ford F-Max na voljo le z enim motorjem (12,7 litra, 500 KM), enim menjalnikom (ZF Traxon), eno velikostjo kabine in eno medosno razdaljo (3,6 metra).

nuevo-f-max-amplia-batalla-mm1519658058519410660x372-1

Sedaj pa se ponudba širi in sicer z različico Ford F-Max L, ki ima podaljšano medosno razdaljo. Ta znaša 3,75 metra, kar je natančno 15 centimetrov več od standardne različice. Povečana medosna razdalja bo zagotovo doprinesla k povečanju udobja med vožnjo, hkrati pa ponuja več prostora za večje rezervoarje za gorivo.


Z dosedanjo medosno razdaljo 3,6 metra in standardno višino podvozja, so imele posode za gorivo prostornino 1.050 litrov. V podaljšani, L različici, pa se bo njihova prostornina povečala na 1.350 litrov. Za nekatere kupce vozil, kot so recimo turški prevozniki, to pomeni možnost transporta v Italijo in nazaj brez nakupa goriva v tujini.


Poleg večje kapacitete za gorivo, bo omenjena različica opremljena tudi z dodatno opremo. Po vzoru številnih konkurentov so se tudi pri Ford Trucks odločili za vgradnjo načina Eco, ki spremeni parametre pogonskega sklopa. Funkcijo bo možno vklopiti na armaturni plošči, prinesla pa naj bi do 5 odstotne prihranke pri porabi goriva.