Elektro Ljubljana odprl prvo polnilnico v Zagrebu

Družba Elektro Ljubljana je v drugi polovici meseca oktobra odprla prvo polnilnico za električna vozila v sklopu mreže Gremo na elektriko v Zagrebu. Polnilnica je bila postavljena v sodelovanju z Zagrebškim prometnim zavodom.

Elektro Ljubljana odprl prvo polnilnico v Zagrebu
V teh letih so vzpostavili mrežo 122 polnilnic, ki pokrivajo celotno območje delovanja družbe. Vse polnilnice je možno daljinsko nadzorovati, skrbeti za njihovo vzdrževanje, na njih pa je omogočeno je tudi gostovanje.

Otvoritve sta se udeležila tudi župana Zagreba in Ljubljane, Milan Bandić in Zoran Janković. Elektro Ljubljana v Sloveniji skrbi za razvoj javne polnilne infrastrukture vse od leta 2010. Z družbeno odgovorno pobudo Gremo na elektriko si prizadeva spodbujati uporabo električnih vozil. V teh letih so vzpostavili mrežo 122 polnilnic, ki pokrivajo celotno območje delovanja družbe. Vse polnilnice je možno daljinsko nadzorovati, skrbeti za njihovo vzdrževanje, na njih pa je omogočeno je tudi gostovanje. 


Uporabniška izkušnja je nadgrajena tudi s prvo mobilno aplikacijo. Ta omogoča registracijo, iskanje najbližje polnilnice, preverjanje zasedenosti, aktiviranje in rezervacijo. Mreža polnilnic mora za to, da postane učinkovita, preraščati v partnerstva različnih ponudnikov storitev, kot so občine, dobavitelji opreme, individualni lastniki ... Za upravljanje tako kompleksnega sistema pa je potreben sofisticiran tehnološki sistem vodenja in upravljanja, ki lahko upošteva individualne želje partnerjev.


»Izjemno nas veseli, da smo partnerje našli tudi na Hrvaškem. Prepričani smo, da bo to partnerstvo prineslo nov zagon energetskemu razvoju EU in da bodo oplemeniteno znanje ter izkušnje, ki jih premoremo, prispevali k pospešenemu razvoju e-mobilnosti in bolj zeleni prihodnosti tudi na Hrvaškem,« je ob tej priložnosti dejal predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič.

Fotogalerija