Vsako četrto novo vozilo bo poganjala elektrika

Volkswagen Group China spodbuja elektrifikacijo na svetovno največjem trgu za električna vozila. V Antingu je družba SAIC VOLKSWAGEN sedaj začela z deli za izgradnjo prve tovarne v koncernu, ki bo specializirana za izdelavo vozil na osnovi platforme MEB.

Vsako četrto novo vozilo bo poganjala elektrika
Do leta 2025 bo na svetovni ravni na trg prišlo 50 avtomobilov z izključno električnim pogonom, tako bo vsako četrto novo vozilo poganjal izključno električni motor.

Izdelava se bo začela leta 2020, prvi pa bo s tekočega traku zapeljal športni terenec znamke Volkswagen. Tovarna v Antingu in tovarna družbe FAW-Volkswagen v kitajskem Fošanu, ki so jo otvorili letos poleti, bosta tako s proizvodnjo električnih vozil na osnovi platforme MEB začeli neposredno za nemško tovarno v Zwickauu.

Nova tovarna bo zgrajena v Antingu v Šanghaju, kjer je tudi sedež podjetja SAIC VOLKSWAGEN. Z izgradnjo proizvodnega omrežja v skladu s standardom Industrija 4.0 bosta vzpostavljeni najsodobnejši avtomatizacija in učinkovitost. Z uporabo skupno 1.400 robotov po standardu Industrija 4.0 in tehnologij prihodnosti, kot so umetna inteligenca ter nadgrajena in navidezna resničnost, bo tovarna postala visokodigitaliziran proizvodni obrat. Na 610.000 kvadratnih metrih bo združevala številna področja delovanja, ki zajemajo tako stiskalnice, preizkusne steze kot montažo baterijskih sistemov. S poudarkom na ohranjanju čistosti vode, varčevanju z energijo in zmanjšanju ogljikovega dioksida bo za trajnostno proizvodnjo v Antingu skrbelo kar 27 okolju prijaznih tehnologij.

Proizvodnja se bo začela leta 2020, predvidena letna kapaciteta pa znaša 300.000 vozil. Tovarna bo izdelovala različna nova električna vozila družbe SAIC VOLKSWAGEN in baterijske sisteme. Prvi avtomobil, ki bo izdelan v tej tovarni – Volkswagnov SUV na osnovi platforme MEB – bo predstavljen leta 2020. Z novo tovarno v Antingu družba SAIC VOLKSWAGEN neposredno poleg svojega sedeža podjetja v Šanghaju dokazuje sistematično realizacijo strategije e-mobilnosti družbe Volkswagen Group na Kitajskem.


Električni avtomobili, izdelani v Antingu, bodo temeljili na modularni platformi za električni pogon (MEB), prvi izključno električni in modularni platformi družbe Volkswagen za velikoserijsko proizvodnjo vozil. Platforma je od vsega začetka brezkompromisno zasnovana za električna vozila in optimalno izkorišča možnosti te tehnologije. Zato lahko vozila na osnovi platforme MEB nudijo bolj dinamičen dizajn, bistveno več prostora, večji doseg in popolnoma nove digitalne storitve.

Koncern Volkswagen s svojo strategijo Roadmap E spodbuja svojo izjemno ambiciozno ofenzivo električnih vozil. Do leta 2025 bo na svetovni ravni na trg prišlo 50 avtomobilov z izključno električnim pogonom, tako bo vsako četrto novo vozilo poganjal izključno električni motor.

Fotogalerija