Dostava v supermarket z električnim eActrosom

Mercedes-Benz je dostavil še en električni tovornjak eActros, tokrat podjetju Meyer-Logistik, ki ima sedež v Friedrichsdorfu v Hessnu. Podjetje bo eno leto testno uporabljalo 25-tonski tovornjak z nameščeno hladilno enoto za prevoz temperaturno občutljivega blaga iz skladišča v različne supermarkete v središču Hamburga.

Dostava v supermarket z električnim eActrosom
Meyer-Logistik je eno izmed dvajsetih podjetij iz različnih industrij, ki je v svojo floto integriralo težki električni tovornjak.

Masa prevoznega blaga je 10 ton, celotna pot pa je dolga približno 100 kilometrov (v eno smer). Hladilno enoto je prispevalo podjetje Schmitz Cargobull, ki je na eActrosa namestilo model W.KO COOL enote. Enota ponuja optimalno izolacijo za energetsko učinkovit prevoz hlajenega tovora. Električno upravljana hladilna enota deluje popolnoma brez emisij in je posebej zasnovana za uporabo v distribucijskem prometu.

Meyer-Logistik je eno izmed dvajsetih podjetij iz različnih industrij, ki je v svojo floto integriralo težki električni tovornjak. Vsako od teh izbranih podjetij bo z dejansko uporabo preizkušalo serijske 18- ali 25-tonske različice ter tako preizkusil ustreznost vozila pri vsakodnevni uporabi. Cilj do leta 2021 je doseči tiho vožnjo v mestih, brez emisij.


Fotogalerija