Električni vlačilec zasnovan na DAF-u CF

Quantron je predstavil popolnoma električni QHD BEV 50-280 4x2 vlačilec, ki je zasnovan na modelu DAF CF Space Cab. Vozilo, ki ne povzroča lokalnih emisij, poganja 350 kW električni motor, odlikuje ga nizka stopnja hrupa, njegov doseg pa znaša doseg do 220 kilometrov.

quantron-qhd
Popolnoma električni vlačilec QHD BEV 50-280 4x2.

Quantron je predstavil popolnoma električni Quantron QHD BEV 50-280 v konfiguraciji vlačilca 4×2. Ta je zasnovan na modelu DAF CF Space Cab. 280 kWh baterijo je mogoče pri največji polnilni zmogljivosti 150 kW napolniti v 6 urah in pol.

Quantron: Q-Heavy in Q-Light

Poleg omenjenega modela so predstavili tudi Quantron Cargo 4 EV, lahek tovornjak za dostavo zadnjega kilometra. Tega so v celoti zasnovali in izdelali v podjetju  Quantron. Njegova medosna razdalja znaša 3.300 mm, bruto masa vozila je 4.500 kg in njegova nosilnost 1.600 kg.

Poleg predstavljenih modelov je podjetje naznanilo tudi "ofenzivo gorivnih celic", kar pomeni zelo ambiciozne načrte tudi na področju razvoja vozil s pogonom na vodik. Naj spomnimo, da je Quantron podpisal zelo pomemben sporazum s kanadskim proizvajalcem gorivnih celic Ballard. Poleg tega pri podjetju Quantron pokrivajo tudi druga področja e-mobilnosti, kot je na primer zamenjava klasičnih dizelskih motorjev z alternativnimi pogoni.