e-Tovornjak že vozi

Continental podpira skupni pilotni projekt podjetij BMW Group in logističnega partnerja Schermbeck Gruppe pri razvoju okolju prijaznih tovornjakov.

eTovornjak že vozi

V okviru projekta je nemški proizvajalec pnevmatik opremil električni tovornjak tipa Terberg YT202-EV s svojimi inovativni pnevmatikami Generation 3 in integrirnim sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah Conti Pressure Check ™.

Na krmilni osi na ima tovornjak na električni pogon nameščene pnevmatike Conti Eco Plus HS3 v dimenziji 355/50 R22, katere odlikuje optimiziran kotalni upor. Na pogonsko os pa so namestili pnevmatike Conti Eco Plus HD3 dimenzije 295/55 R22.5. Polprikolica »eTovornjaka« je opremljena s prav tako optimiziranimi pnevmatikami za prikolice Conti Hybrid HT3 Trailer, dimenzij 445/45 R19.5. Zanje je značilna tudi dolga življenjska doba.

Od začetka julija »eTruck« vozi večkrat dnevno med logističnim podjetjem Schermbeck Gruppe in tovarno BMW v Münchnu. Prevaža komponente kot so amortizerji, vzmeti in krmilni mehanizmi za nemškega proizvajalca avtomobilov. Zahvaljujoč svojemu alternativnemu pogonu je tovornjak zelo tih. Vozilo je dovoljene za uporabo v javnem cestnem prometu dobilo julija, izdalo pa ga je Bavarsko državno ministrstvo za znanost, medije, energijo in tehnologije.