Druga generacija kamer

Po štirih letih na trg prihaja posodobljen MirrorCam – z drugo generacijo, ki je od letošnjega aprila, na voljo za modele Actros in Arocs ter eActros, je Mercedes-Benz Trucks razvil in izboljšal pomembne podrobnosti sistema, ki prispevajo k boljšemu delovanju.

mercedes mirrorcam
Mercedes MirrorCam | Foto: Daimler Truck

»Intenzivni pogovori z našimi strankami in njihovimi izkušnjami iz vsakodnevnega delovanja so nam postavili temelje za nadaljnje prilagajanje posameznih tehničnih parametrov in s tem ustvarili še večjo dodano vrednost, predvsem z vidika prikaza in varnosti,« pravi prof. Uwe Baake, vodja razvoja izdelkov pri Mercedes-Benz Trucks.

Drugo generacijo sistema je mogoče opaziti že na daleč – nosilci, v katere so vgrajene kamere, so namreč skrajšani za deset centimetrov. To velja tako za ožjo kot širšo kabino, ena od prednosti, ki jih to prinaša, je lažja vzvratna vožnja v ravni liniji kot pri prvi generaciji. Med ostalimi novosti, ki jih prinaša druga generacija, je na primer v spodnji del nosilca vgrajen rob, ki preprečuje, da bi dežne kapljice, zaradi vrtinčenja zraka, pritekle na lečo kamere in s tem poslabšale vidljivost. Poleg tega so inženirji dodatno optimizirali preslikavo tonov, kar se odraža predvsem kot izboljšan kontrast prikazane slike.

Fotogalerija