Druga generacija električnega tovornjaka

Irizar je predstavil najnovejšo generacijo svojega tovornjaka ie truck, ki je zasnovan za uporabo v mestnih središčih. Električni tovornjak ima popolnoma prenovljeno zasnovo, tehnično posodobljeno za skladnost z najnovejšimi zakonodajnimi zahtevami (ADAS in GSR2) ter novejšo generacijo baterij.

Irizar ie truck
Irizar ie truck | Foto: Irizar

Nova različica tovornjaka je do 2.000 kilogramov lažja v različici 6×2 in približno 1.400 kilogramov lažja v konfiguraciji 4×2 v primerjavi s tovornjakom prejšnje generacije. Tovornjak Irizar ie ima eno samo vstopno stopnico, ki je na višini 370 milimetrov, kar zagotavlja varen vstop in izstop za voznike ter sopotnike.

Irizar ie truck

Skupina Irizar trenutno lahko ponudi vozila za vse vrste nadgradenj, od tistih za distribucijo, za dostavo goriva, za potrebe komunalnih nalog, do tistih za prevoz gibalno oviranih oseb, ploščadi z odprto prikolico (z ali brez prekucnika in dvigala) in podobno.

Irizar ie truck

Na novo predstavljeno vozilo je opremljeno s tretjo generacijo baterij skupine z večjo energijsko gostoto za več vgrajene moči ob manjši prostornini in teži. Posledično ta baterija nove generacije shrani do 512 kWh in zagotavlja do 400 kilometrov avtonomije, odvisno od pogojev uporabe.

Irizar ie truck

Fotogalerija