Bronasta medalja EcoVadis za trajnostno uspešnost

V najnovejši oceni s strani EcoVadis, vodilnega ponudnika ocen trajnostnosti podjetij, je mednarodni ponudnik prevoza in logistike cargo-partner bistveno izboljšal svoj rezultat. Z velikim napredkom v vseh ocenjenih področjih je osvojil bronasto medaljo, ki izraža močno zavezanost trajnosti in odgovornim poslovnim praksam.

cargo-partner

Cargo-partner je v najnovejši oceni EcoVadnis, svojo oceno povečal s 44 na 58 točk, kar jim je prineslo bronasto medaljo. To jih uvršča med top 35% vseh podjetij, ocenjenih v okviru ocene trajnosti podjetij.

Luca Ferrara, izvršni direktor podjetja cargo-partner, je izrazil ponos nad dosežkom in dejal: “V skladu z našo osnovno vrednoto ‘we take it personally’ si je cargo-partner zadal ambiciozne cilje za zmanjšanje svojega ekološkega odtisa in pospešitev prehoda na okolju prijazne tehnologije za prevoz in logistiko. Naša pomembna izboljšava v oceni EcoVadis potrjuje našo neomajno zavezanost trajnostnim praksam v celotni organizaciji.”

EcoVadis, ustanovljen leta 2007, je postal svetovni vodilni ponudnik ocen trajnostnosti podjetij, z mrežo, ki zajema več kot 125.000 ocenjenih podjetij. Njihove ocene ponujajo celovit pogled na trajnostno uspešnost podjetij, ki zajema 21 vprašanj, razdeljenih v štiri sklope: okolje, delo in človekove pravice, etika ter trajnostno nabavo. Podjetja se podrobno ocenijo, ocene pa se dodelijo na lestvici od 0 do 100, kar odraža različne ravni uspešnosti. Skupna ocena podjetja cargo-partner, 58 točk jih uvršča v kategorijo “Dobro”, kar pomeni trdno osnovo za trajnostne prakse.

cargo-partner

Nov program trajnostnega letalskega goriva (SAF)

V prizadevanju za okolju prijaznejše transportne rešitve, cargo-partner strankam sedaj ponuja možnost uporabe trajnostnega letalskega goriva (SAF) za pošiljke zračnega tovora. Prva pošiljka SAF je bila odpremljena z dunajskega letališča v sodelovanju z Lufthanso decembra 2022. Ponudba je zdaj razširjena, da strankam omogoča podrobno poročanje in certifikate za lete z vseh lokacij po svetu. Luca Ferrara je pojasnil: “Vse več strank si prizadeva zmanjšati ogljični odtis pri prevozu in pridobiti podrobna poročila o svojem vplivu na okolje. Z našim novim programom SAF lahko stranke zmanjšajo svoje emisije CO₂ in prejmejo preverjen certifikat o ustreznem zmanjšanju CO₂.” Program je na voljo za katero koli lokacijo in preko vseh letalskih prevoznikov, kar omogoča strankam cargo-partner, da v logistični industriji pokažejo okoljsko odgovornost.