Nippon Express prevzel cargo-partner

NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC., je v skladu s sporazumom o prenosu delnic, sklenjenim 12. maja 2023 pridobil vse delnice cargo-partnerja in podružnic, ki delujejo predvsem v osrednji in vzhodni Evropi ter zagotavljajo logistične storitve po celem svetu.

Nippon Express prevzem
Nippon Express prevzem | Foto: cargo-partner

S sedežem podjetja v Avstriji ima cargo-partner močno mrežo za poslovanje na področju logistike v Srednji in Vzhodni Evropi, regiji, ki vse bolj pridobiva pozornost kot industrijski grozd v Evropi. Gre za visoko ugledno korporacijsko skupino, osredotočeno predvsem na zračni in pomorski prevoz blaga v Evropi, Aziji in Severni Ameriki, ponuja pa tudi železniški in cestni prevoz ter storitve pogodbene logistike. Skupina NX si bo s prevzemom podjetja cargo-partner dopolnila logistično infrastrukturo v Srednji in Vzhodni Evropi, ki naj bi po pričakovanjih v prihodnosti doživela pomemben razvoj kot proizvodno središče v Evropi in s tem omogočila skupini NX nadaljnje širjenje globalnega omrežja ter izboljšanje storitev, ki jih zagotavlja v Evropski regiji.

Povečanje obsega zračnega in pomorskega tovora bo okrepilo konkurenčnost skupine na svetovnem trgu, zagotovilo odgovore na raznolike zahteve globalnih strank, povečalo sposobnost izpolnjevanja logističnih potreb med Azijo in Evropo ter drugod in tudi okrepilo strukturo globalnega portfelja strank. Ker imata skupina NX in cargo-partner različne skupine strank ter različne prednosti v določenih državah in regijah, bosta skušali ustvariti sinergije v logističnih storitvah z medsebojnim dopolnjevanjem, s čimer bosta pospešili razširitev in razvoj globalnega poslovanja.