Ambiciozen Caddy pete generacije

O zadnji, peti generaciji Volkswagnovega Caddyja smo že pisali. Predstavitev na našem trgu je bila sicer napovedana za konec lanskega leta, vendar so razmere okoli koronavirusa vse obrnile na glavo.

caddy5030

Volkswagen Caddy v programu lahkih gospodarskih vozil na našem trgu predstavlja, poleg modelov Transporter in Crafter, približno tretjino prodanih vozil znamke Volkswagen. V preteklih letih, z izjemo lanskega, ki morda ni najbolj primerljivo, je bilo na slovenskem trgu prodanih v povprečju med 900 in 1000 enot. Za letošnje leto pa pri Porsche Slovenija načrtujejo prodajo približno 700 vozil.

Kombi različice pri nas ne bo

Peta generacija prodajne uspešnice, od katere je bilo do zdaj izdelanih že več kot tri milijone primerkov, prihaja na trg kot družinski enoprostorec, mestni dostavnik in avtodom, na našem tržišču pa kot kombi ne bo dobavljiv. Razlog za to je malo povpraševanja po tej izvedbi v preteklih letih. Vsestranski model so tokrat prvič zasnovali na prečni modularni platformi (MQB), na kateri temelji tudi Golf 8. Z najnovejšo razvojno stopnjo platforme MQB v modelsko serijo Caddy prihajajo tudi številne nove tehnologije: inovativni asistenčni sistemi, kot sta Travel Assist in nova asistenca za zavijanje levo, prispevajo k večji varnosti in udobju; s povezanimi info-navigacijskimi sistemi in digitaliziranimi upravljalnimi sistemi postaja Caddy kot pametni telefon na kolesih; nova tehnologija twindosing pa izpuste dušikovih oksidov pri varčnih turbodizelskih motorjih pretvarja v vodo in neškodljivi dušik. 


Karizmatična zunanja podoba

Novo zunanjost zaznamuje karizmatična podoba, medtem ko je notranjost premišljena do zadnjega kotička. Novi Caddy bo kot kombi in enoprostorec na voljo v sveže konfiguriranih izvedbah Caddy, Life, Style in Move (promocijski model ob prihodu na trg), kot mestni dostavnik pa v izvedbah Cargo in Cargo Maxi (z dolgo med­osno razdaljo). Ravno prav za naslednjo dopustniško sezono bo leta 2021 v modelsko ponudbo vključen tudi na novo razviti Caddy California (avtodom kot naslednik Caddyja Beach; opcijsko med drugim prvič z minikuhinjo, panoramsko stekleno streho in novim šotorom). Volkswagen Gospodarska vozila po poleg tega tudi za peto generacijo Caddyja vzporedno s sprednjim pogonom od letošnje pomladi ponudil tudi štirikolesni pogon 4MOTION tudi za model Caddy California. Kot poslastica s pogonom 4MOTION in naslednik modela Caddy Alltrack bo na trg prišel novi, samostojni model Caddy PanAmericana – križanec med enoprostorcem in SUV-jem.


Fotogalerija