2. krog Fuel Duela se je pričel

Daimler je pričel z novim, v letošnjem letu predstavljenim motorjem OM 471 2.0, drugi krog svojega Fuel Duel natečaja. S to potezo želijo Stuttgartčani nadaljevati uspeh prvega kroga predhodne generacije motorja OM 471.

2. krog Fuel duela se je pričel

V prvem krogu svojega natečaja je bil mercedes-benz actros uporabljen v 1.901 Fuel Duelih. S tem je bilo v 22 državah opravljenih devet milijonov kilometrov in sicer v vsakodnevnih pogojih. In 90 odstotkih je actros v primerjavi s konkurenčnimi vozili porabil za 10,3 odstotka manj goriva. To pa je želja tudi v drugem krogu, v katerem želijo pri Daimlerju z motorjem OM 471 2.0 ta rezultat še izboljšati. In v teh dneh že predajajo vozila z novim motorjem.

V drugem krogu bodo uporabljeni actrosi 1845 LS s 330 kW motorji (448 KM) pri 1.600 vrtljajih v minuti. V začetku leta 2016 bodo vozila z omenjenim motorjem na voljo v vseh 22 državah Evropske unije in bodo na voljo za drugi krog Fuel Duela. Nov motor naj bi v primerjavi s predhodnim modelom porabil še za 3 odstotke manj goriva. Ozadje tega leži v moderni motorni tehnologiji druge generacije, vbrizgalnem sistemu X-Pulse, patentirani rešitvi uporabe izpušnih plinov in istočasnem krmiljenju izpušne strani turbinskega polnilnika.