Zmanjševanje zastojev in hitrejša dostava

Ford v sodelovanju z dobaviteljem Gnewt by Menzies Distribution preizkuša novo digitalno storitev, ki deluje v oblaku in bo namenjena zmanjševanju zastojev in hitrejši dostavi.

Zmanjševanje zastojev in hitrejša dostava
Dostavniki delujejo kot dinamična vozlišča dostave, ki zbirajo naročila iz skladišča in nato se na kratko ustavijo na lokacijah, za katere je določeno, da so najučinkovitejše za vsako dostavo paketov.

Med preizkusom Gnewtove dostave paketov "zadnjega kilometra" bo skrbela Fordova inteligentna programska oprema za usmerjanje in logistiko MoDe:Link, ki temelji na oblaku in upravlja vse vidike dostave paketov od skladišča do vrat. Ford je zavezan reševanju izzivov mobilnosti v mestih, zlasti dobav blaga in storitev, z inovacijami, tehnologijo in partnerstvi. Koncept „skladišča na kolesih“ je zasnovan tako, da je združljiv tako s Fordovimi dostavniki kot s dostavniki drugih proizvajalcev. 


Ti nato delujejo kot dinamična vozlišča dostave, ki zbirajo naročila iz skladišča in nato se na kratko ustavijo na lokacijah, za katere je določeno, da so najučinkovitejše za vsako dostavo paketov. Fordova lastniška programska platforma se usklajuje z bližnjimi kurirji, s kurirji na kolesih, brezpilotnimi letali in avtonomnimi roboti za izpolnitev zadnjega kilometra dostave. Ta storitev bi lahko pomagala kurirjem, upravljavcem voznih parkov, podjetjem za logistiko in dostavo hrane, da optimizirajo procese in povečajo izkoriščenost kombija, s čimer prihranijo čas in denar ter povečajo zmogljivosti svojih vozil.

Fotogalerija