Več udobja in varnosti za Renault tovornjake

Modela Renault Trucks serije T in T High 2019 sta sedaj opremljena z novimi motorji DTI 11 in DTI 13 Euro 6 Step D z novo generacijo obdelave izpušnih plinov. Motorji so izdelani iz novih materialov, z vgrajenim senzorjem kakovosti AdBlue, medtem, ko so sedmi injektor odstranili. Motorji so v skladu z uredbo, ki bo začela veljati 1. septembra 2019

Renault Trucks novosti
Renault Trucks serija T in T High 2019 sta sedaj opremljeni z novimi motorji DTI 11 in DTI 13 Euro 6 Step D z novo generacijo sistema obdelave izpušnih plinov.

Renault Trucks T 2019 je opremljen z novo generacijo Optivision sistema. Prediktivni regulator hitrosti uporablja topografijo cest za optimizacijo prestavljanja, podatke pa shranjuje neposredno v sistem vozila, s čimer zagotavlja natančnost podatkov tudi ob izgubi GPS signala (na primer v predoru). Eco Cruise Control ponuja nove nastavitve, ki zagotavljajo nižjo porabo goriva. Kombinacija teh izboljšav in nove opreme strankam omogoča, da dosežejo 3 odstotno zmanjšanje porabe goriva v primerjavi s prejšnjo generacijo. 


Dodatki v notranjosti so narejeni iz ogljikov vlaken. Za dobro počutje voznika skrbita črna usnjena sedeža. Zunaj je mogoče masko hladilnika in stranska ogledala izbrati v sijajni črni ali eloksirani oranžni barvi. Renault Trucks T in T High modeli so že na voljo za naročilo.

Poleg različice T in T High pa so predstavili tudi različico svojega distribucijskega segmenta, Renault Trucks D in D Wide. Nove različice vozil imajo izboljšano aerodinamiko in udobje voznika skupaj z novimi motorji DTI 5, DTI 8 in DTI 11 Euro 6 Step D. Motorji imajo novo motorno elektroniko, novi sistem hlajenja olja, novo vodno črpalko z nizkim pretokom in novo generacijo filtra trdnih delcev. Kombinacija nove opreme in izboljšav motorjev omogoča v primerjavi s prejšnjo generacijo. prihranek goriva do 7-odstotni prihranek porabe goriva.

Zaradi izboljšanja pretoka zraka in doseganja nižje porabe goriva je bila optimizirana tudi aerodinamika modelov Renault Trucks D in D Wide. Nove različice so opremljene z novimi stranskimi deflektorji in novim nastavljivim strešnim deflektorjem, ki ga lahko, zahvaljujoč dvanajstim nastavitvam, prilagodite vsem vrstam okvirjev. 

Za večjo varnost in udobje pri vožnji so Renault Trucks D in D Wide opremljeni z novimi sistemi za pomoč voznikom. Prilagodljivi tempomat Adaptive Cruise Control (ACC) z vgrajenim nastavljivim omejevalnikom hitrosti (Adjustable Speed Limiter) samodejno vzdržuje varnostno razdaljo za vozilom, ki je pred nami, zaradi česar je lažje voziti v gostem prometu (prometnih zastojih), hkrati pa zmanjša utrujenost voznika. Tipke za oba sistema so postavljene v lahek doseg voznika, kar vodi do varnejše in učinkovitejše vožnje. 

Renault Trucks D in D Wide 2019 so že na voljo za naročilo in so združljivi tudi z uporabo biodizel goriva, na voljo pa so tudi v CNG različici.