Novi modeli Fordovih gospodarskih vozil

Pri Fordu so predstavili štiri nove modele gospodarskih vozil. S prenovo modelov Courier in Connect Ford nadaljuje veliko prenovo svojih gospodarskih vozil, ki se je začela z modelom Custom prejšnje leto in se bo zaključila s prenovljenima Transitom in Rangerjem v prihodnjem letu.

Novi modeli Fordovih gospodarskih vozil
S prenovo modelov Courier in Connect Ford nadaljuje veliko prenovo svojih gospodarskih vozil, ki se je začela z modelom Custom prejšnje leto in se bo zaključila s prenovljenima Transitom in Rangerjem v prihodnjem letu.

Tourneo Courier
Novi Tourneo Courier nadgrajuje odlike predhodnika in bo mlade družine in urbane popotnike z aktivnim življenjskim slogom navdušil s prostornostjo tako za potnike kot za prtljago. Na voljo so štirje nivoji opreme, med katerimi je najizdatneje opremljen Titanium. Novi model prinaša svež videz sprednjega dela, ki vključuje preoblikovano odprtino maske in spremenjeno zasnovo spodnje polovice sprednjega dela. V notranjosti je preoblikovana sredinska konzola, ki navduši z izboljšano ergonomijo in novim, večjim 6-palčnim barvnim zaslonom na dotik s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 pri različicah z višjo stopnjo opreme. Za boljšo vidljivost in preprostejšo uporabo je zaslon prestavljen bližje k vozniku.

Da bodo izpolnili zahteve najnovejšega emisijskega standarda Euro 6.2, lahko kupci v paleti pogonskih sklopov izbirajo med varčnimi in učinkovitimi 1,5-litrskimi dizelskimi motorji TDCi in 1,0-litrskim bencinskim EcoBoostom. Namesto petstopenjskega ročnega menjalnika je del serijske opreme povsem novi šeststopenjski ročni menjalnik, ki navduši z izboljšano natančnostjo prestavljanja, prefinjenostjo in varčnejšo dejansko porabo goriva.

Transit Courier
Na slovenske ceste je zapeljal tudi novi Transit Courier, ki se kot najmlajši član Fordove družine Transitov pridružuje prenovljeni paleti lahkih gospodarskih vozil. svojimi atributi bo prepričal male podjetnike, ki so vezani na urbano dostavo blaga. Transit Connect in Transit Courier predstavljata pomemben del najnovejše štiričlanske družine Fordovih dostavnikov, ki so Fordu zagotovila prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil, saj so jih do konca oktobra prodali več kot 276.000 oziroma 8 odstotkov več kot leta 2016. Novi model prinaša svež videz sprednjega dela, ki vključuje preoblikovano odprtino maske in spremenjeno zasnovo spodnje polovice sprednjega dela. Ponudniki dostave v mestih lahko pri naročilu novega Transita Courier izbirajo med nosilnostjo od 500 do 590 kg, prostornino za tovor do 2,4 m3 (VDA). Na voljo bo tudi nova različica Limited, ki predstavlja alternativo kupcem, ki so posegali po dinamičnem modelu Sport iz vrha ponudbe.

Tourneo Connect 
Bogati paleti Fordovih modelov pridružil tudi novi novi Ford Tourneo Connect, ki uvaja eleganten nov videz sprednjega dela z više nameščeno masko s petimi letvami, dopolnjujejo jo vitkejše luči – ksenonski žarometi in dnevne luči LED pri bolje opremljenih različicah, – za svež nov videz pa poskrbita še aerodinamični spodnji del in sprednji spojler. Notranjost 5 sedežnega Tournea Connect in 7 sedežnega Grand Tournea Connect je nadgrajena z elegantnimi in trpežnimi materiali oblazinjenj. Armaturna plošča je spremenjena, novo osrednje nadzorno območje je pri modelih z višjo stopnjo opreme vključuje tudi ‘lebdeč’, po tabličnem računalniku povzet 6-palčni barvni zaslon na dotik s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3.

Transit Connect 
Novi Transit Connect uvaja dovršeno prenovljen videz sprednjega dela, ki mu dajejo pečat geni najnovejšega Fordovega oblikovalskega jezika. Mogočno Transitovo masko s tremi letvami dopolnjujejo vitkejše luči – ksenonski žarometi in dnevne luči LED pri bolje opremljenih različicah – za svež nov videz pa poskrbita še aerodinamični spodnji del in sprednji spojler.

V nadgrajeni kabini Transita Connecta je takoj opazna spremenjena armaturna plošča z novim osrednjim nadzornim območjem, ki pri modelih z višjo stopnjo opreme vključuje tudi ‘lebdeč’, po tabličnem računalniku povzet 6-palčni barvni zaslon na dotik s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3. Novi materiali oblazinjenj zagotavljajo elegantno in trpežno delovno okolje za vse, ki veliko časa preživijo v kabini. Nadgrajeni šeststopenjski ročni menjalnik zdaj serijsko dopolnjuje vse motorje. Kupci vozila z 1,5‑litrskim motorjem EcoBlue lahko naročijo tudi napredni novi osemstopenjski samodejni menjalnik, ki je zasnovan za optimalno učinkovito porabo goriva, odzivno zmogljivost in uglajeno hitro prestavljanje.

Novi Transit Connect uvaja celovito paleto asistenčnih funkcij, ki so novost v segmentu: med njimi so tudi inteligentni omejevalnik hitrosti – ta omogoča samodejno prilagoditev največje hitrosti vozila v skladu z zakonskimi predpisi –, pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in sistemom za zaviranje v sili, stabiliziranje v primeru bočnega vetra in aktivna pomoč pri parkiranju, ki pomaga usmerjati vozilo tako pri bočnem kot pri pravokotnem parkiranju.

Tako kot pri predhodniku bodo lahko tudi pri novem Transitu Connect upravitelji voznih parkov izbirali med številnimi možnostmi, saj bodo na voljo različice s kratko in dolgo medosno razdaljo ter prostorom za tovor s prostornino do 3,6 m3 (VDA), nosilnost bo na voljo v razponu od 520 do 890 kg, izbrali pa bodo lahko med karoserijskima izvedenkama furgon in kombi furgon.


Fotogalerija