Zmanjševanje ogljičnega odtisa

V podjetju Pišek & HSF Logistics si že dolgo prizadevajo zniževati okoljske vplive zaradi svoje dejavnosti, pa naj si bo to na področju prevozništva, servisiranja vozil in hladilnih naprav ali na področju skladiščenje svežega, zamrznjenega ter visečega blaga pri nizkih temperaturah.

pisek-1-hsf-logistics-volvo-fh
Pri Pišku so se odločili za Volvova plinska tovornjaka, saj imajo s to znamko dobre izkušnje, predvsem pa odličen partnerski odnos.

Skrbijo, da so v voznem parku tovornjaki s kar najučinkovitejšim čiščenjem izpušnih plinov, izbirajo pnevmatike s čim manjšim kotalnim uporom in svoje voznike dodatno usposabljajo na področjih varčne in varne vožnje. Ker vozijo s prikolicami s kontroliranim temperaturnim stanjem, tudi tukaj skrbijo, da so te energetsko čim bolj učinkovite. Predvsem se trudijo  svojim voznikom zagotoviti kar najboljše delovne in bivanjske pogoje.

Tovornjaka sta simbolično predala v uporabo Peter Pišek (levo) in Dušan Mavrič, izvršni direktor Volvo Trucks Adriatic North.  

V torek, 7. septembra, so na področju zmanjševanja negativnih okoljskih vplivov naredili nov korak. Svojo floto so obogatili z dvema tovornjakoma Volvo FH na plinski pogon (utekočinjen zemeljski plin LNG). Dogodek so svečano obeležili s predstavniki dobaviteljev, kupcev, poslovnih partnerjev in novinarjev. Ustanovitelj in direktor podjetja, Peter Pišek je o tem povedal: »Pri tovrstnem pogonu tovornjakov je emisija ogljikovega dioksida za 20 odstotkov manjša kot pri dizelskih. Morda se ne sliši veliko, a če bi izpuste tega plina za toliko zmanjšali na vseh področjih življenja in dela, bi to za okolje pomenilo veliko razbremenitev.«

Več o dogodku in okoljski ter socialni politiki podjetja Pišek & HSF Logistics si boste lahko prebrali v septembrski številki revije Transport & Logistika.

Fotogalerija