Vstopa Tesla tudi v svet poltovornjakov?

Pri Tesli so že govorili o misterioznem poltovornjaku z dizajnom, katerega bi naj navdahnil »Blade Runner«, zdaj pa so objavili nekaj fotografij, ki so ljubitelje Muskovih vozil še bolj zmedle. Na fotografijah lahko vidimo, kako bi naj vozilo zgledalo, vendar gre trenutno še vedno samo za koncept, ki bi se v končni fazi lahko precej razlikoval od realnega vozila (če to sploh bo).

Vstopa Tesla tudi v svet poltovornjakov?
Musk je pred kratkim ponovno v svojem slogu razburkal javnost, saj je napovedal, da bo njihov poltovornjak boljši od Forda F-150, kar se tiče funkcionalnosti kot poltovornjak, hkrati pa bo boljši športni avto kot je Porsche 911.

Teslin glavni izvršni direktor je dvignil veliko prahu, ko je napovedal, da bo Teslin poltovornjak krasil »resnično futuristični, kiber-pankovski Blade Runner« dizajn. Musk ni podal nobenih dodatnih informacij, razen tega, da naj avtomobil »ne bi bil primeren za vsakogar«. S tem, ko je v sklopu predstavitve Modela Y Musk na hitro razkril en del novega poltovornjaka, ni pomagal nikomur oz. je stvari samo dodatno zakompliciral. Večina ljudi niti ni uspela razbrati, kateri del električnega poltovornjaka je bil prikazan, kar je povzročilo precej dvomov. Številni so skušali razvozlati slike z dodajanjem novih delov, ampak še vedno nimamo potrditve, da je na slikah resnično nov Teslin poltovornjak.

Kasneje je Musk sicer potrdil, da slika kaže sprednjo stran poltovornjaka, kar pa se ne sklada s predhodnimi obrazložitvami in napovedmi. Ljudje so še naprej razmišljali, kako bi umestili vozilo, vendar zdaj lahko vsaj z dovolj veliko gotovostjo ugotovimo, da imamo vsaj približen občutek, kakšno vozilo bi lahko nastalo.

Koncept je delo Justin Duel James (aka Duelj), ki je nekako uspel dodati preostanek koncepta poltovornjaka. Musk je pred kratkim ponovno v svojem slogu razburkal javnost, saj je napovedal, da bo njihov poltovornjak boljši od Forda F-150, kar se tiče funkcionalnosti kot poltovornjak, hkrati pa bo boljši športni avto kot je Porsche 911. Po zadnjih napovedih bi naj prototip poltovornjaka bil javno razkrit do konca letošnjega leta.

Kakšna bo usoda Teslinega poltovornjaka, trenutno še ni znano. Glede na to, da Tesla razmišlja o e-mobilnosti zelo na široko, torej izven meja klasičnih avtomobilov, bi lahko to pomenilo, da bi pa lahko vseeno dobili pravi električni poltovornjak. 

Vir: Računalniške novice

Fotogalerija