Volvo FH16 750 za Bojana Boštjančiča

Bojan Boštjančič iz Sodražice je svojega dosedanjega Volva, s katerim je prevozil skoraj milijon kilometrov, zamenjal za novega FH16 750. Kot pravi sam, je to najboljše tovorno vozil ta hip.

Volvo FH16 750 za Bojana Boštjančiča

Izkušeni avtoprevoznik Bojan Boštjančič je lastno prevozno podjetje ustanovil pred dobrimi 20 leti, prav toliko časa pa prisega tudi na tovorna vozila znamke Volvo. »Majhni avtoprevozniki potrebujemo zanesljiva vozila, kar Volvo brez dvoma je. Veliko vlagajo v razvoj in na vseh področjih si prizadevajo biti najboljši!«

Boštjančičev Volvo FH16 je odet v globoko črno barvo in okrašen s privlačnimi rdečimi grafičnimi elementi. Za pogon skrbi šestvaljni turbodizelski motor z oznako D16K750 in delovno prostornino 16.123 kubičnih centimetrov. Motor razvije največjo moč 551 kW (750 KM) med 1.600 in 1.800 vrtljaji in največji navor 3.550 Nm med 950 in 1.400 vrtljaji na minuto. Vozilo je bogato opremljeno tudi z varnostno in drugo opremo, poleg menjalnika I-Shift z dvanajstimi stopnjami prenosa pa se med drugim lahko pohvali tudi z neodvisnim sprednjim vzmetenjem, dinamičnim krmiljenjem, varnostno blazino, ogrevanim vetrobranskim steklom in zimsko opremo.

Boštjančič namreč vozi zbirnik med Slovenijo in Švedsko in po njegovih besedah je za ostre skandinavske zime Volvo prava izbira. Odlične izkušnje ima tudi s servisno in drugo podporo ter hitrimi in kakovostnimi storitvami Volvo.