Višje spodbude Eko sklada za nakup pnevmatik višjega energijskega razreda

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem spodbud za naložbe v pnevmatike višjega energijskega razreda z namenom spodbuditi uporabo varčnih pnevmatik z boljšim izkoristkom goriva ter tako prispevati k učinkovitejši rabi energije in s tem zmanjšanju emisij CO2, ter večji varnosti in gospodarnosti tovornih vozil. Z uporabo tovrstnih pnevmatik je po ocenah poraba goriva nižja za okoli 6 %.

Pnevmatike za mešano uporabo
Nepovratne finančne spodbude bodo še vedno lahko dodeljeneza pnevmatike za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, priklopna vozila ter avtobuse.

Novost javnega poziva je višina nepovratne finančne spodbude, ki bo namesto dosedanjih 35 EUR, znašala 70 EUR za posamezno pnevmatiko, ki bo kupljena po 1. 6. 2020 in nameščena po 2. 10. 2020.

Spodbuda bo dodeljena po pravilih pomoči »de minimis«.

Nepovratne finančne spodbude Eko sklada bodo še vedno lahko dodeljeneza pnevmatike za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, priklopna vozila ter avtobuse. Ostaja tudi omejitev števila pnevmatik, ki se lahko namestijo na posamezno tovorno vozilo in avtobuse.

Pogoj za pridobitev nepovratne finančne spodbude ostaja veljavna licenca za izvajanje prevozov potnikov in blaga za registrirane dejavnosti v cestnem, tovornem in potniškem prometu. Informacije o javnih pozivih so na voljo na telefonski številki 01 241 48 20 vsak ponedeljek, sredo in petek med 12. in 14. uro ali po elektronski pošti na naslovu ekosklad@ekosklad.si.