VIDEO: 9-tonski Kamaz proti Mazdi

Mednarodni »driftarski« voznik Mike, z vzdevkom "Mad" Whiddett in zmagovalec Dakarja 2018, Eduard Nikolaev, sta tekmovalca ekipe Red Bull. Mike vozi dirkalni avtomobil Mazda RX-8, medtem ko Eduard vozi 9-tonski tovornjak Kamaz.

VIDEO: 9-tonski Kamaz proti Mazdi
Mazda RX-8 je najmanj devetkrat lažja od močnega Kamaza.

In kaj je bolj zanimivega, kot dvoboj dveh zmogljivih dirkalnikov? Ideja za to nenavadno »soočenje« se je porodila na srečanju obeh voznikov na Goodwood festivalu v Veliki Britaniji. Začeli so se spraševati, kako bi izgledalo skupinsko »driftanje«. Sprva so idejo obravnavali kot šalo, ki se je, kot se je izkazalo, spremenila v pravo dirko. Soočanje se je zgodilo sredi meseca septembra v Sankt Peterburgu v Rusiji.

Mazda RX-8 je najmanj devetkrat lažja od močnega Kamaza. Zato je bilo za dirko izbrano območje tovarne Kirov, kjer sta imela ob konkurenta enake možnosti. »Potreboval sem nekaj časa, da sem se navadil na dejstvo, da zraven mene vozi ogromen tovornjak. Navsezadnje so njegova štiri kolesa večja od mojega celotnega avtomobila«, se je pošalil Mike Whiddett. Eduard pa je bil zelo vesel, da je tekmoval s prijateljem.

Fotogalerija