Več kot štiri desetletja dolga zgodba o Caddyju

V majski številki revije Transport & Logistika pišemo o zgodovini Volkswagnovega Caddyja – od prvih načrtov do letos predstavljenega v celoti novega novega modela. Caddy je v času, kar ga proizvajajo, med lahkimi gospodarskimi vozili postal ikona.

27-28uvodna
Vozilo je v skoraj tridesetih letih prevozilo relativno malo kilometrov (275.000), je pa na cesti vsak dan. | Foto: Emil Šterbenk

To ikono pobliže predstavljamo s primerkom prve generacije, ki nam ga je za preizkus odstopil Iztok Podkrižnik. Mali poltovornjak je bil izdelan leta 1991 in Iztok ga v svojem servisu za plinske štedilnike zadnjih dvanajst let uporablja kot službeno vozilo. Tako zasnova in nosilnost Caddyja, kakor tudi oblika tovornega prostora so za njegovo dejavnost kakor po meri narejeni. Vozilo je v skoraj tridesetih letih prevozilo relativno malo kilometrov (275.000), je pa na cesti vsak dan. Iztok ga je kupil v solidnem stanju od drugega lastnika in ga skrbno, predvsem pa redno vzdržuje. Volkswagnov pick up se mu za to oddolži z zanesljivostjo in skromnostjo. Doslej je Caddy Iztoka še vedno pripeljal na cilj, in to praktično brez težav. Na spodnji povezavi si oglejte kratek video, ki smo ga pripravili kot uvod k članku.

VIDEO CADDY