Več kot 50 kilometrov brez izpustov

Z uvedbo preskusa z gospodarskimi vozili v Kölnu Ford dopolnjuje raziskave pozitivnih učinkov uporabe električnih vozil s priklopnim hibridnim pogonom (PHEV) v mestih.

Več kot 50 kilometrov brez izpustov
Za podaljšanje skupnega dosega je opremljen z večkrat nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost, ki polni vgrajeni kompaktni tekočinsko hlajeni paket litij-ionskih akumulatorjev, ko je to potrebno.

Od pomladi 2019 bo Ford s podporo uprave mesta Köln in v sodelovanju z regionalnimi podjetji na ulice poslal floto 10 Fordov Transitov Custom PHEV ter z njimi raziskoval obseg, do katerega lahko vozila PHEV prispevajo k doseganju ciljev glede kakovosti zraka v urbanih področjih. Projekt, ki ga financira Ford in vključuje sodelovanje z voznimi parki mestnega javnega sektorja, bo potekal 12 mesecev ter bo dopolnjeval testiranja z večjimi voznimi parki v Londonu in manjšimi do srednje velikimi voznimi parki v Valencii. Transit Custom PHEV ima napredni zaporedni hibridni pogon, namenjen vožnji brez izpustov na razdalji več kot 50 kilometrov. 


Tako je idealen za uporabo v mestnem prometu. Za podaljšanje skupnega dosega je opremljen z večkrat nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost, ki polni vgrajeni kompaktni tekočinsko hlajeni paket litij-ionskih akumulatorjev, ko je to potrebno, da zagotovi skupni doseg do 500 kilometrov. 14-kWh akumulatorji so vgrajeni pod tovornim dnom, da je na voljo neokrnjen prostor za tovor kot v serijskem običajnem dostavniku. V sprednjem odbijaču je priključek, prek katerega je možno prek 240-voltne električne vtičnice s tokom 16 ali 32 amperov akumulator povsem napolniti v treh urah.