Varnejše potovanje z avtobusi

Continental je predstavil novo visokozmogljivo zimsko pnevmatiko za pogonske preme, zasnovano posebej za potovalne avtobuse – HDW2 COACH.

Varnejše potovanje z avtobusi
Po zaslugi inovativne zasnove profila tekalne površine in tehnologije sestave ohranja HDW2 COACH odlično togost tekalne površine in profila, zato je izredno robustna in neobčutljiva za poškodbe,

Je zmogljivejša od pnevmatik M+S in presega zahteve za certificiranje 3PMSF. »S HDW2 COACH nudi Continental popolnoma novo in specializirano zimsko pnevmatiko za upravitelje voznih parkov. Transportna podjetja bodo pridobila zaradi popolnoma uravnoteženega profila zmogljivosti, ki zagotavlja optimalno varnost in zanesljivost na mokrih, zasneženih in poledenelih cestah,« pravi Constantin Batsch, podpredsednik poslovne regije za pnevmatike tovornih vozil EMEA. HDW2 COACH je na voljo v velikosti 295/80 R 22.5 in zaokrožuje družino proizvodov, ki že vključuje pnevmatiko HSW2 COACH za krmilno premo.

Profil tekalne površine z visokim oprijemom – tudi pri kasnejših stopnjah obrabe

Na podlagi več kot 80-letnega strokovnega znanja o zimskih pnevmatikah in sodobne tehnologije pnevmatik so Continentalovi inženirji razvili profil tekalne površine z visokim oprijemom z inteligentno kombinacijo globokih žlebov, 3D-lamel in posebnih lamel za boljši oprijem, ki v sinergističnem součinkovanju varno in učinkovito prenašajo pogonske in bočne sile na zasneženo in poledenelo cestno površino – tudi pri kasnejših stopnjah obrabe. Testiranja so potrdila prednosti te pnevmatike pri kasnejših stopnjah obrabe. To ne ohranja le njene zmogljivosti, ampak povečuje tudi udobnost vožnje za potnike.


Robustna in neobčutljiva za poškodbe

Po zaslugi inovativne zasnove profila tekalne površine in tehnologije sestave ohranja HDW2 COACH odlično togost tekalne površine in profila, zato je izredno robustna in neobčutljiva za poškodbe, če pride v stik z robnikom. Poleg tega visoka togost pripomore k odlični vodljivosti v kombinaciji s pnevmatiko za krmilno premo HSW2 COACH. Kot vse Continentalove pnevmatike je tudi HDW2 COACH zasnovana za optimalno učinkovitost, tudi ko gre za robustnost karkase. Zaradi odlične obnovljivosti omogoča HDW2 COACH večkratno življenjsko dobo.

Zimske pnevmatike Continental

Continental priporoča, da se za varno vožnjo z optimalnim oprijemom tudi na vlažnih ali poledenelih cestah tovorna vozila in avtobusi v zimskem času na vseh premah opremijo z zimskimi pnevmatikami. Continentalove zimske pnevmatike, ki so na bočni strani označene s simbolom snežinke, so bistveno zmogljivejše od pnevmatik M+S in bistveno presegajo zahteve za certificiranje 3PMSF. Da so lahko zimske pnevmatike označene s simbolom 3PMSF, morajo uspešno opraviti standardni praktični preskus, določen v Uredbi ZN št. 117, in dokazati primernost za zimsko uporabo na zasneženih cestah v primerjalnem preskusu zaviranja in oprijema.