V poostrenem nadzoru ugotovili 49 kršitev

Nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi pokazal več kršitev: vozniki nespočiti, pod vplivom alkohola, drog, med vožnjo celo gledajo filme.

Nadzor prometa
Nadzor prometa | Foto: Policija

Policisti so v petek, 12. avgusta 2022, izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov, ob tem ustavili 59 tovornih vozil in dva avtobusa, pri tem pa ugotovili pa kar 49 kršitev. Poostren nadzor je potekal na nadzornih točkah Kompolje, Log in Torovo. 


Pri nadzoru so sodelovali: Specializirana enota avtocestne policije Ljubljana, Postaja prometne policije Ljubljana, Postaja prometne policije Kranj in Specializirana enota za nadzor državne meje. Zaradi boljše učinkovitosti dela in celovite izvedbe postopkov pa tudi Inšpektorat RS za delo, Inšpektorat RS za infrastrukturo, Finančna uprava RS, cestninski nadzor DARS d. d. in izvajalec tehtanja.


Upravičenost tovrstnih nadzorov potrjujejo tudi statistični podatki. Do 31. julija 2022 so bili vozniki tovornih vozil udeleženi v 1.562 prometnih nesrečah. Povzročili so jih 895, oziroma 57 odstotkov od vseh nesreč, v katerih so bili udeleženi. V posledicah teh nesreč je življenje izgubilo 5 oseb, od tega štirje vozniki tovornih vozil, 19 oseb je bilo hudo poškodovanih, 176 oseb pa lažje poškodovanih.