To soboto popoldan obiščite Kongresni trg v Ljubljani

V soboto, 7. 12. ob 15. uri vas Agencija za varnost prometa s partnerji vabi na interaktivni dogodek na Kongresni trg v Ljubljani. Veste, kakšen je občutek, če bi vas v prometni nesreči v vozilu obrnilo na glavo?

AVP
V soboto, 7. 12. ob 15. uri vas Agencija za varnost prometa s partnerji vabi na interaktivni dogodek na Kongresni trg v Ljubljani.

Preizkusite demo napravo - vrtavka, ki v varnem okolju ponazori sile prometne nesreče. Nadenite si očala za simulacijo alkoholiziranosti, uporabe drog in drugih psihoaktivnih snovi in se podajte na poligon, kjer boste preizkusili svoje psihofizične sposobnosti. Na alkotesterju napihajte 0,0 ter dokažite, da ste vzoren voznik. Igrajte nogometni pikado, prometni spomin in zavrtite kolo sreče! Čakajo vas uporabne prometne nagrade!

Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi močno vplivajo na naše sposobnosti za varno udeležbo v prometu. Ker praznični december pogosto zaznamujejo zabave in uživanje prepovedanih substanc, Agencija za varnost prometa javnost vabi na dogodek, na katerem bodo promotorji prometne varnosti ozaveščali o vplivu alkohola na udeležbo v prometu. V središču Ljubljane vam bo na voljo preizkus super izkustvenih naprav, s pomočjo katerih na lastni koži lahko spoznate, kako na vašo vožnjo in koncentracijo vplivajo alkohol in druge psihoaktivne snovi.

Pridružilo se bo tudi Ministrstvo za zdravje in športniki Priprave na Ljubljanski maraton s projektom 0,0 tekač! Tudi vi vedno po športu posežete po pivu ali dveh? Navdušence nad športnimi aktivnostmi želimo skupaj spodbuditi, naj po vadbi ne posežejo po alkoholu, ampak poskrbijo za zdravo in pravilno regeneracijo telesa. Vabljeni v praznično okrašeno Ljubljano to soboto popoldan!


Fotogalerija