Reli Dakar tokrat v Savdski Arabiji

Petronas Team De Rooy Iveco bo na 42. izvedbi dirke Dakar 2020 tekmoval s tremi tovornjaki Iveco Powerstar in s štirimi vozniki. Po puščavskih sipinah in drugače neprehodnem terenu se bodo podili Janus van Kasteren, Vick Versteijnen in Albert Llovera, medtem ko bo z Iveco Trakkerjem dirkal Michiel Beckx. Gerard de Rooy letos žal zaradi težav s hrbtom ne bo nastopil, bo pa vseeno prisoten v Savdski Arabiji kot pomoč ekipi.

Reli Dakar tokrat v Savdski Arabiji
Vsi tovornjaki Iveco so opremljeni z motorji Iveco Cursor 13 z močjo do 1000 KM.

Iveco bo že deveto leto zapored uradni dobavitelj ekipe in sicer z vozili, motorji in nadomestnimi deli. Vsi tovornjaki Iveco so opremljeni z motorji Iveco Cursor 13 z močjo do 1000 KM, posebej zasnovani v okviru FPT Industrial - CNH Industrial.

42. izvedba relija Dakar, ki se bo začela 5. januarja 2020 in končala 17. januarja, tokrat pa zapušča južno ameriško celino in se seli na Arabski polotok, kjer bo potekala po veličastnih in raznolikih pokrajinah Savdske Arabije. Pot bo obsegala 7.500 km, od tega 5.000 v posebnih 12 etapah. Prvi del bo potekal na skalnati podlagi, drugi pa po puščavskih sipinah. 

PREDSTAVITEV VOZNIKOV 

Janus van Kasteren bo na reliju Dakar že tretjič tekmoval, tokrat za volanom Iveco Powerstar Evo 3 (št. 505) z navigatorjem Marcelom Snijdersom in mehanikom Darekom Rodewaldom. 

Albert Llovera, nekdanji olimpijski smučar, je že tekmoval na avtomobilskih relijih, kljub temu, da je paraliziran od pasu navzdol. Na Dakarju je debitiral leta 2014 in od takrat sodeloval na štirih izvedbah dirk. Tekmoval bo za volanom drugega Iveco Powerstar Evo 3 (št. 517), ki je bil posebej prilagojen zanj. Z njim bosta navigator Ferran Marco Alcayna in mehanik Marc Torres.

Vick Versteijnen je izkušnje z tovornjaki nabiral v dveh izvedbah relija Dakar. Sodeloval je tudi na Morocco Desert Challenge v letih 2018 in 2019. Tekmoval bo z Iveco Powerstar Evo 2 (št. 522) z navigatorjem Teunom van Dalom in mehanikom Andréjem van der Sandejem. Michiel Becx bo prvič sodeloval na reliju Dakar, ekipi pa bo nudil hitro pomoč in prevažal dodatne dele z Iveco Trakker (št. 531) z najbolj izkušenim mehanikom v ekipi Bernardom den Kinderenom ter navigatorjem Edwinom Kuijipersem.