Pnevmatike za najzmogljivejše dirkalnike

Goodyear je pred začetkom sezone 2019 podpisal dolgoročno pogodbo z FIA in sicer kot ekskluzivni dobavitelj pnevmatik za dirkaške tovornjake prvenstva FIA ETRC vse do leta 2021. S tem so pri Goodyearu dobili priložnost, da pokažejo svoje inovativne tehnološke zmogljivosti pnevmatik za tovornjake. Obenem pa preizkusijo nove tehnologije za tovorne pnevmatike v zahtevnih pogojih.

Pnevmatike za najzmogljivejše dirkalnike
Pnevmatike Goodyear Truck Racing imajo tudi posebej oblikovano tekalno plast, ki zagotavlja zelo visoko raven oprijema v suhih in mokrih pogojih.

Tako so v Misanu bili že vsi dirkaški tovornjaki opremljeni s posebej za ta namen razvitimi Goodyear pnevmatikami. Pnevmatike Goodyear Truck Racing so izdelane v dimenziji 315/70 R22.5 in s podobno zasnovno kot so standardne pnevmatike za tovorna vozila. Oblika je sicer nekoliko spremenjena in zagotavlja večjo stransko togost, da zadostuje najzahtevnejšim pogojem dirkanja.

Pnevmatike Goodyear Truck Racing imajo tudi posebej oblikovano tekalno plast, ki zagotavlja zelo visoko raven oprijema v suhih in mokrih pogojih. V kombinaciji z značilno asimetrično zasnovo in obodnimi utori, ponuja zmes tekalne plasti vsestransko zmogljivost za vse steze.

Dodatna značilnost Goodyearjevih pnevmatik za tovornjake je RFID (Radio Frequency Identity), ki daje vsaki pnevmatiki edinstveno identiteto, ki omogoča FIA, da spremlja vsako pnevmatiko in tako zagotovi, da se vse ekipe držijo predpisov glede števila in uporabe dirkalnih pnevmatik.