Ranger Wildtrak X

Po izdaji Black Edition, so pri Fordu predstavili model Wildtrak X, ki je posebna različica evropskega poltovornjaka najbolj prodajanega Rangerja.

Ford Wildtrak X
.

Posebne značilnosti so kovinska modra barva in črni kontrastni elementi, kot so maska, športni trakovi, strešne letve, lita platišča in Wildtrak logotip. V dvojni kabini pa črni usnjeni sedeži s sivim šivom ustvarijo prefinjen ambient. Pogon na vsa kolesa omogoča 3.2-litrski turbodizelski motor s 200 KM (147 kW) v kombinaciji s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom

Tudi v letošnjem letu bo Ford vrnil Fiesta Van v segment gospodarskih vozil. Majhen kombi temelji na novi seriji Fiesta in bo na voljo v izbranih državah.

Za evropska gospodarska gospodarska vozila je Ford sedaj uvedel "FordPass Connect". Na voljo pri modelih Transit Connect in Fiesta Van, uporabniki pa lahko istočasno uporabljajo svoje vozilo kot mobilno pisarno z internetno povezavo Wi-Fi do deset naprav hkrati. Ne pozabimo tudi na zabavni sistem Sync 3 z aplikacijami in povezavo na zaslonu na dotik. Aplikacija "FordPass Connect" pa omogoča tudi oddaljeni dostop do podatkov vozil v floti. Lahko pogledate kdaj ima vaše vozilo vzdrževanje, nivo goriva, tlak v pnevmatikah, preverite ali so vrata zaklenjena in lokacijo parkiranega vozila.

Ford pa usmerja pogled tudi na transportni promet brez emisij v urbanih območjih. Z modelom Ford Transit meri na PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), ki ga je Ford predstavil v Birminghamu. Serijska proizvodnja naj bi se začela leta 2019. Ford Transit Custom PHEV ima vgrajen 1,0-litrski turbo bencinski motor Ecoboost. Vendar pa tri valjni bencinski motor ne vozi dostavnega vozila neposredno, ampak se uporablja le kot podaljšek za električni motor. S polno baterijo Transit PHEV, ki je trenutno v fazi preizkušanja flote v Londonu, doseže več kot 50 kilometrov.

Fotogalerija