Pripravljajo 7. generacijo Transporterja

Volkswagen je pričel z razvojno fazo novega Transporterja sedme generacije, ki bo predvidoma zasnovan na MQB platformi.

Volkswagen Transporter T7
Nepotrjene informacije so, da bodo poleg običajnih dizelskih in bencinskih motorjev na voljo tudi hibridni in električni motorji.

Zaradi nove platforme, bo novi T7 izgubil na masi, obenem pa bo konstrukcijsko čvrstejši od svojega predhodnika. Kar je pomembno, je da bo pogon lahko speljan na sprednji ali zadnji kolesni par, ali na vsa štiri kolesa, skoraj zagotovo pa bo na voljo tudi z dvosklopčnim menjalnikom DSG. 

Fotografi so uspeli posneti nekaj fotografij razvojnega modela, ki ima novo platformo in pogon, medtem, ko karoserija še ostaja stara, z nekaj minimalnimi spremembami. V konkretnem primeru gre za model Caravelle s TDI motorjem in pogonom na vsa štiri kolesa. V zakup je potrebno vzeti, da je testno vozilo namerno zasnovano tako, da onemogoča analizo iz fotografij. 

Dejstvo je, da se je razvoj bodočega T7 že pričel. Do sedaj še ni znano, kakšne motorje bo Volkswagen ponudil za omenjeni model, nepotrjene informacije pa so, da poleg običajnih dizelskih in bencinskih tudi hibridne in električne motorje.

Fotogalerija